V poměru obtížnost vs. chuť vítězí banánový chlebíček na plné čáře. Přiznejte se, kdo na něm taky odstartoval svoji pekařskou dráhu?
Dnes pro vás máme veganskou verzi, na které si pošmákne i kdejaký všežravec. Díky dvoubarevné mozaice se tváří jako komplikované kulinářské dílo, ale opak je pravdou. Zvládne ho připravit i kuchařský benjamín.
Hurá na něj a dobrou chuť!
1 porce obsahuje
- 196 kcal
- 28 g sacharidů
- 6,7 g tuků
- 6,3 g bílkovin
Na 12 porcí
- 4 banány
- 60 ml javorového sirupu
- 30 g kokosového oleje
- 30 g kešu másla
- 100 ml mléka
- 220 g celozrnné špaldové mouky
- 2 čajové lžičky kypřicího prášku
- 30 g kakaa
- 20 g pekanových ořechů
- 30 g čokoládového proteinu
- 30 g čokopeciček
Postup
-
Tři banány, javorový sirup, kokosový olej, kešu máslo a mléko společně rozmixujeme v hladké pyré.
-
V jiné míse smícháme mouku s kypřícím práškem.
-
Obě směsi spojíme a rozdělíme na dvě poloviny do dvou nádob.
-
Do jedné poloviny přidáme kakao, a pokud se rozhodneme pro bílkovinami našlapanou variantu, přidáme taky čokoládový protein. Do druhé poloviny můžeme přidat vanilkový protein.
-
Do formy vyložené pečícím papírem nalijeme nejprve jednu polovinu světlé směsi. Na ni navrstvíme polovinu čokoládové směsi. Následně celý postup zopakujeme.
-
Vršek chlebíčku ozdobíme přepůleným banánem, čokopecičkami a ořechy.
-
Pečeme v troubě předehřáté na 180°C po dobu asi 45–50 minut, dokud se těsto nepřestane lepit na špejli.