Dvoubarevný banánový chlebíček, na kterém si pochutná vegan i všežravec

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová před 9 měsíci
65 min. 15 min. přípravy, 50 min. pečení
Dvoubarevný banánový chlebíček, na kterém si pochutná vegan i všežravec

V poměru obtížnost:chuť vítězí banánový chlebíček na plné čáře. Přiznejte se, kdo na něm taky odstartoval svoji pekařskou dráhu?

Dnes pro vás máme veganskou verzi, na které si pošmákne i kdejaký všežravec. Díky dvoubarevné mozaice se tváří jako komplikované kulinářské dílo, ale opak je pravdou. Zvládne ho připravit i kuchařský benjamín. 

Hurá na něj a dobrou chuť!

Ingredience

Postup

  1. Tři banány, javorový sirup, kokosový olej, kešu máslo a mléko společně rozmixujeme v hladké pyré.

  2. V jiné míse smícháme mouku s kypřícím práškem. 

  3. Obě směsi spojíme a rozdělíme na dvě poloviny do dvou nádob.

  4. Do jedné poloviny přidáme kakao, a pokud se rozhodneme pro bílkovinami našlapanou variantu, přidáme taky čokoládový protein. Do druhé poloviny můžeme přidat vanilkový protein.

  5. Do formy vyložené pečícím papírem nalijeme nejprve jednu polovinu světlé směsi. Na ni navrstvíme polovinu čokoládové směsi. Následně celý postup zopakujeme.

  6. Vršek chlebíčku ozdobíme přepůleným banánem, čokoládovými dropsy a ořechy. 

  7. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C po dobu asi 45–50 minut, dokud se těsto nepřestane lepit na špejli. 

Poděkuj autorovi
60 lidí již poděkovalo
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________

Diskuze k receptu