Vegan banánový chlebíček

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová
65 min.
171 Líbí se mi Komentáře
1
Uložit recept
Vegan banánový chlebíček

V poměru obtížnost vs. chuť vítězí banánový chlebíček na plné čáře. Přiznejte se, kdo na něm taky odstartoval svoji pekařskou dráhu?

Dnes pro vás máme veganskou verzi, na které si pošmákne i kdejaký všežravec. Díky dvoubarevné mozaice se tváří jako komplikované kulinářské dílo, ale opak je pravdou. Zvládne ho připravit i kuchařský benjamín. 

Hurá na něj a dobrou chuť!

1 porce obsahuje 1 kus banánového chlebíčku

  • 196 kcal
  • 28 g sacharidů
  • 6,7 g tuků
  • 6,3 g bílkovin

Na 12 porcí

Postup

  1. Vegan banánový chlebíčekTři banány, javorový sirup, kokosový olej, kešu máslo a mléko společně rozmixujeme v hladké pyré.

  2. V jiné míse smícháme mouku s kypřícím práškem. 

  3. Obě směsi spojíme a rozdělíme na dvě poloviny do dvou nádob.

  4. Do jedné poloviny přidáme kakao, a pokud se rozhodneme pro bílkovinami našlapanou variantu, přidáme taky čokoládový protein. Do druhé poloviny můžeme přidat vanilkový protein.

  5. Do formy vyložené pečícím papírem nalijeme nejprve jednu polovinu světlé směsi. Na ni navrstvíme polovinu čokoládové směsi. Následně celý postup zopakujeme.Vegan banánový chlebíček

  6. Vršek chlebíčku ozdobíme přepůleným banánem, čokopecičkami a ořechy. Vegan banánový chlebíček

  7. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C po dobu asi 45–50 minut, dokud se těsto nepřestane lepit na špejli. Vegan banánový chlebíčekVegan banánový chlebíček

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
171 Líbí se mi Uložit recept