Receptů na banánový chlebíček je sice plný internet, my ale dáme ruku do ohně (nebo do trouby?) za to, že k tomuhle se budete vracet. Šťavnatý krém vyšvihne starou dobrou klasiku na úplně nový chuťový level. No ochutnejte sami!
1 porce obsahuje 1 kus chlebíčku
- 141 kcal
- 14 g sacharidů
- 5 g tuků
- 10 g bílkovin
Na 18 porcí
- 200 g špaldové mouky
- 40 g kokosové mouky
- 1/2 balení kypřicího prášku
- 30 g vanilkového proteinu
- 60 g erythritolu
- 1 lžíce skořice
- 4 banány
- 40 g ghee
- 250 g tvarohu
- 2 vejce
- 250 g tvarohu
- 250 g ricotty
- 30 g vanilkového proteinu
- 1 vejce
- 1/2 šťáva z citrónu
- kůra z 1/2 citrónu
Postup
-
Troubu předehřejeme na 180 °C.
-
Ve velké míse smícháme sypké ingredience – obě mouky, kypřicí prášek, protein, erythritol a skořici.
-
Banán rozmačkáme vidličkou na jemnou kaši.
-
V další nádobě spolu rozmixujeme tvaroh, vejce a rozpuštěné ghíčko. Dochutíme citrónovou šťávou a kůrou. Přidáme rozmačkaný banán a celou směs přelijeme k suchým ingrediencím. Zpracujeme těsto.
-
Krém si připravíme jednoduše smícháním všech potřebných surovin.
-
Chlebovou formu vyložíme pečicím papírem a můžeme začít s vrstvením. Na dno nejprve rozetřeme 1/3 těsta. Následuje 1/3 krému. Celý postup zopakujeme, až nakonec ze zbývajících třetin těsta i krému vytvoříme v poslední vrstvě spirálu.
-
Chlebíček pečeme v předehřáté troubě zhruba 55 minut. Po upečení necháme úplně vychladnout. Žádný spěch! Jak už to tak bývá, nejlepší je stejně až druhý den.
-
Až recept vyzkoušíte, nezapomeňte se s výsledkem pochlubit na Instagramu pod hashtagem #aktinrecepty.