Další brácha do rodiny banánových chlebíčků je tu! Abychom vám tuto starou dobrou klasiku trochu zpestřili, do těsta jsme tentokrát přilili voňavou kávu.
Kafe a banánový chlebíček? Z toho zákonitě nemůže vzniknout žádný blaf. No přesvědčte se na vlastní chutě.
1 porce obsahuje 1 kus chlebíčku
- 197 kcal
- 19 g sacharidů
- 9 g tuků
- 10 g bílkovin
Na 16 porcí
- 3 banány
- 260 g celozrnné špaldové mouky
- 100 g erythritolu
- 30 g vanilkového proteinu
- 1 balení kypřicího prášku
- 120 ml kávy
- 50 g kokosového oleje
- 3 vejce
- 250 g tvarohu
- 30 g vlašských ořechů
- 250 g tvarohu
- vanilkové stéviové kapky
- 50 g ovesných vloček
- 20 g špaldové mouky
- 40 g kokosového oleje
- 20 g erythritolu
Postup
-
Troubu předehřejeme na 180 °C.
-
Banány i se slupkou dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme zhruba 15 min, dokud nezčernají. Necháme je vychladnout a poté je rozmačkáme vidličkou. Můžeme nechat i pár větších kousků.
-
Ve větší míse smícháme suché ingredience – mouku, erythritol, protein a kypřicí prášek.
K suché směsi přidáme silnou černou kávu, roztopený kokosový olej, vejce a tvaroh. Nakonec přihodíme i nasekané ořechy.
Vytvoříme lehce tekuté těsto, které přelijeme do chlebové formy vyložené pečicím.
-
Teď hurá na krém! Na jeho přípravu stačí vyšlehat tvaroh s vanilkovými kapkami nebo jiným sladidlem.
Hotový krém opatrně rozetřeme na vršek těsta.
-
A nakonec drobenka. Tu připravíme smícháním všech potřebných ingrediencí. K tomu, aby se hezky propojila, nám pomůže lehce roztopený kokosový olej.
Drobenkou rovnoměrně posypeme krém.
-
Chlebíček pečeme v předehřáté troubě přibližně 60 minut.
Po upečení ještě chvíli zatlačíme slinu a necháme ho vychladnout. Jak už to tak bývá, nejlepší je stejně až druhý den.
-
Až recept vyzkoušíte, nezapomeňte se s výsledkem pochlubit na Instagramu pod hashtagem #aktinrecepty.