Banánové muffiny s proteinem a čokoládou

Kristína Močková
Kristína Močková
35 min. 10 min. přípravy, 25 min. pečení
101 Líbí se mi Komentáře
2
Uložit recept
Banánové muffiny s proteinem a čokoládou

Banana bread dostal novou formu, a to v podobě těchto vláčných muffinů s čokoládou. Je dost možné, že to budou nejchutnější banánové muffiny, jaké jste kdy upekli. Abyste pak nebyli v šoku. Do muffinů doporučujeme použít přezrálé banány, které jim dodají tu správnou chuť. Nejlepší jsou ještě teplé, ale skvělou službu vám udělají i druhý den k snídani nebo svačině. 

1 porce obsahuje 1 muffin

  • 206 kcal
  • 18,6 g sacharidů
  • 11,6 g tuků
  • 7,3 g bílkovin

Na 8 porcí

Postup

  1. Banánové muffiny s proteinem a čokoládou

    Změklé máslo si vyšleháme se sladidlem a přidáme 2 vajíčka pokojové teploty. Všechno spolu pak vyšleháme mixérem do pěny.Banánové muffiny s proteinem a čokoládou

  2. Ke směsi přidáme 2 rozmačkané přezrálé banány a vanilkový extrakt. Banánové muffiny s proteinem a čokoládou

  3. V druhé misce si smícháme suché ingredience – mouku, jemné ovesné vločky, prášek do pečiva, protein a špetku soli. Vše pak přidáme k mokré směsi.  Banánové muffiny s proteinem a čokoládou

  4. Nakonec přimícháme nadrobno nasekanou čokoládu.Banánové muffiny s proteinem a čokoládou

  5. Těstem naplníme košíčky na muffiny a pečeme přibližně 25 minut na 160 stupňů. Po upečení necháme lehce vychladnout, nejlepší jsou ještě teplé. Banánové muffiny s proteinem a čokoládou

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
101 Líbí se mi Uložit recept