Banana bread dostal novou formu, a to v podobě těchto vláčných muffinů s čokoládou. Je dost možné, že to budou nejchutnější banánové muffiny, jaké jste kdy upekli. Abyste pak nebyli v šoku. Do muffinů doporučujeme použít přezrálé banány, které jim dodají tu správnou chuť. Nejlepší jsou ještě teplé, ale skvělou službu vám udělají i druhý den k snídani nebo svačině.
1 porce obsahuje 1 muffin
- 206 kcal
- 18,6 g sacharidů
- 11,6 g tuků
- 7,3 g bílkovin
Na 8 porcí
- 65 g másla
- 60 g práškového sladidla
- 2 vejce
- 150 g banánů
- 100 g špaldové mouky
- 35 g ovesných vloček
- 30 g protein skořicová rolka
- 1 špetka soli
- 1,5 čajové lžičky kypřicího prášku
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
- 60 g hořké čokolády
Postup
-
Změklé máslo si vyšleháme se sladidlem a přidáme 2 vajíčka pokojové teploty. Všechno spolu pak vyšleháme mixérem do pěny.
-
Ke směsi přidáme 2 rozmačkané přezrálé banány a vanilkový extrakt.
-
V druhé misce si smícháme suché ingredience – mouku, jemné ovesné vločky, prášek do pečiva, protein a špetku soli. Vše pak přidáme k mokré směsi.
-
Nakonec přimícháme nadrobno nasekanou čokoládu.
-
Těstem naplníme košíčky na muffiny a pečeme přibližně 25 minut na 160 stupňů. Po upečení necháme lehce vychladnout, nejlepší jsou ještě teplé.