Co takhle dokonale nadýchané a zároveň krásně vláčné muffiny bez lepku, na kterých si pochutná i vegan? Jestli máš chuť na nějaký easy dezert nebo snack s sebou do školy nebo do práce, tyhle dortíky se ti budou hodit. Zvládneš je celkem rychle, jsou jednoduché a pokud ti doma ještě zbyla nějaká jablka z podzimu, tohle je ideální způsob, jak je zužitkovat. 🍏
1 porce obsahuje
- 121 kcal
- 16 g sacharidů
- 5 g tuků
- 3 g bílkovin
Na 12 porcí
- 170 g jablek
- 40 g mandlového másla
- 30 g kokosového oleje
- 180 ml ovesného mléka
- 100 g bezlepkové ovesné mouky
- 120 g bezlepková směs na pečení
- 1 čajová lžička skořice
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
- 1 lžíce jablečného octa
- 45 g třtinového cukru
- skořicový cukr
Postup
-
Jablka nakrájej na menší kousky. -
V misce je smíchej s olejem, mandlovým máslem a mlékem.
-
Poté do mokré směsi postupně vmíchej všechny suché ingredience.
-
Těsto rozděl do formiček na muffiny a každý posyp trochou skořicového cukru.
-
Muffiny dej péct při 180 °C na 45‑55 minut.
-
No a můžeš podávat. Tak enjoy!