Jdou vůbec udělat zdravé muffiny nabušené bílkovinami, které nejsou plné rafinovaného cukru a oleje, a ještě navíc bezlepkové? ANO! Pojď vyzkoušet tyhle dokonale vláčné a přesto nadýchané muffiny z cottage sýru, který vůbec neucítíš. Naopak ucítíš dokonalé spojení skořice a a vanilky. 🤤🧁
1 porce obsahuje
- 120 kcal
- 19 g sacharidů
- 2 g tuků
- 6 g bílkovin
Na 12 porcí
- 1 banán
- 200 g sýrů cottage light
- 80 g Vilgain medu květového
- 1 vejce
- 150 g ovesné mouky
- 2 čajové lžičky kypřicího prášku
- 10 kapek vanilkového extraktu
- 30 g protein skořicová rolka
- 1 čajová lžička low sugar prebiotic toppingu - slaný karamel
- 50 g granoly
Postup
-
Předehřej troubu na 180 °C a připrav si formu na muffiny.
-
Ve velké míse rozmixuj tyčovým mixérem cottage cheese do hladka.
-
Rozmačkej banán a poté jej smíchej s cottagem sýrem, vejcem, javorovým sirupem, vanilkovým extraktem a špetkou soli. Dobře promíchej, dokud nezískáš hladkou směs.
-
Do mokré směsi přidej ovesnou mouku, proteinový prášek a prášek do pečiva.
-
Těstem naplň ⅔ každé muffinové formy, posypej granolou, a peč v troubě 20 až 25 minut. Dbej na to, aby se muffiny nepřepekly; jsou hotové, když špejle zapíchnutá do středu vyjde čistá.
-
Upečené muffiny z trouby nech asi 15 minut vychladnout. Poté polij toppingem a vychutnávej.