Super jednoduché a super chutné muffiny, které vás svou velikosti zasytí na snídani, svačinu nebo před tréninkem. Praktické provedení vám dovolí vzít si je všude s sebou. Maliny dodají muffinům ten správný šmrnc, který zažene špatnou náladu ze sychravého počasí. Jejich lehce nakyslou chuť pak vybalancuje sladká drobenka, díky které si muffiny oblíbí i vaše babička.
1 porce obsahuje
- 324 kcal
- 33,7 g sacharidů
- 15,7 g tuků
- 12,6 g bílkovin
Na 7 porcí
- 70 g ovesné mouky
- 150 g špaldové mouky
- 35 g banánového proteinu
- 6 g kypřicího prášku
- 1 špetka soli
- 1 špetka muškátového oříšku
- citrónová kůra
- 3 vejce
- 70 g práškového sladidla
- 1 balení vanilkového cukru
- 50 g másla
- 100 ml mléka
- vanilkový extrakt
- 35 g Vilgain bílé čokolády
- 100 g malin
- 40 g hrubé mouky
- 30 g másla
- 25 g třtinového cukru
Postup
-
Nejprve si připravíme drobenku. V misce si smícháme mouku, máslo, cukr a vypracujeme polosypkou směs. Tu odložíme do ledničky. -
Vajíčka si vyšleháme se sladidlem a vanilkovým cukrem do pěny a pomalu přiléváme rozpuštěné máslo. Po částech přilijeme mléko a můžeme přidat i několik kapek vanilkového extraktu.
-
V druhé misce si smícháme mouky s práškem do pečiva a proteinem. Sypkou směs pomalu zamícháváme do mokré. Vypracujeme lepkavé těsto, do kterého vmícháme citronovou kůru, nahrubo nasekanou bílou čokoládu, a nakonec i maliny (mražené dopředu nerozmrazujeme).
-
Těstem naplníme formu na muffiny a každý muffin posypeme drobenkou, kterou jemně vtlačíme do těsta. Pečeme při 160 stupních 25–27 minut. Špejlí zkontrolujeme, jestli už jsou muffiny upečené.
-
Nezapomeňte nám pod #aktinrecepty ukázat, co jste napekli :)