Muffinů a cupcaků není nikdy dost. Tyhle navíc nádherně a provoní celý byt. Přijdou vhod jako zdravá svačinka nebo dezert za pouhých pár kalorií.
1 porce obsahuje 1 muffin
- 125 kcal
- 14 g sacharidů
- 5 g tuků
- 6 g bílkovin
Na 16 porcí
- 260 g ovesných vloček
- 30 g vanilkového proteinu
- 2 čajové lžičky kypřicího prášku
- 2 čajové lžičky skořice
- 1/2 čajové lžičky muškátového oříšku
- kůra z 1/2 citrónu
- 20 g datlí
- 20 g vlašských ořechů
- 2 vejce
- 1 banán
- 200 ml mléka
- 20 g kokosového oleje
- 4 mrkve
Postup
-
V míse smícháme suché ingredience – ovesné vločky pomleté na mouku, proteinový prášek, kypřící prášek, skořici, muškátový oříšek, citrónovou kůru, nasekané datle a ořechy. -
V mixéru společně rozmixujeme vejce, banán, mléko a roztopený kokosový olej.
-
Mokré ingredience nalijeme k suchým, přidáme nastrouhanou mrkev a vytvoříme těsto.
-
Do formy na muffiny vložíme papírové košíčky, ty potom plníme těstem těsně pod okraj, aby měly muffiny prostor na vyběhnutí.
-
Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C po dobu cca 30 minut nebo dokud se těsto nepřestane lepit na špejli.
-
Mezi tím si připravíme krém smícháním všech potřebných ingrediencí a dáme jej chladit do lednice.
-
Muffiny necháme vychladnout a poté se vrhneme na zdobení. Doporučujeme použít cukrářský sáček, který naplníme krémem a nanášíme na muffiny dle vlastního gusta.
-
Hotové dílo vyfotíme a sdílíme na Instagramu s hashtagem #aktinrecepty.