Chceš nějakou sladkou dobrotu, ale ještě nepečeš nebo ani neplánuješ přípravu klasického cukroví? Tyhle perníčkové cupcakes jsou přesně tím pravým ořechovým pro všechny mlsné Grinche! Jsou mega easy, udělají parádu na každé (před)vánoční oslavě a klidně si je připrav i mimo sváteční sezónu. Zasloužíš si to! 🧁
1 porce obsahuje
- 223 kcal
- 31 g sacharidů
- 9 g tuků
- 5 g bílkovin
Na 12 porcí
- 200 g špaldové mouky
- 75 g třtinového cukru
- 1/2 čajové lžičky skořice
- 1 čajová lžička perníkového koření
- 2 čajové lžičky kypřícího prášku do perníku
- 2 lžíce medu
- 50 g ghee
- 100 ml mléka
- 3 vejce
- 1 Philadelphia cream cheese
- 100 g třtinového moučkového cukru
- 2 kapky vanilkového extraktu
- 20 g ghee
- 1 špetka skořice
Postup
-
Smíchej sypké ingredience (mouku, třtinový cukr, perníkové koření a kypřící prášek do perníku). -
V další misce vyšlehej 3 celá vejce. V mikrovlnce si roztop ghee, které společně s medem a mlékem přilij k vejcím. Důkladně promíchej. Do směsi postupně zamíchej sypkou směs.
-
Těsto rozděl do 12 košíčků na muffiny a dej péct do trouby na 175 °C na 20 minut. Těsto by nemělo lepit na špejli.
-
Muffiny nechej vychladnout a mezitím si udělej krém. Budeš potřebovat krémový sýr (my použili Philadelphii), změklé ghee, moučkový cukr a špetku skořice. Vše společně důkladně vyšlehej a nech uležet pár hodit v lednici. Zdobícím pytlíkem pak ozdob muffiny.
-
Btw, do krému můžeš na ozdobu zapíchnout perníček pro křupavost a cute vzhled! 😍
Tak dobrou chuť!