Není žádný hřích užít si během Vánoc nadílku klasického cukroví. Jak se říká – všeho s mírou. Kdyby vám však náhodou už cukr, mouka a máslo lezly ušima, můžete vesele přejít na zdravé, avšak o nic méně dobré, alternativy. Co třeba milované včelí úly?
1 porce obsahuje 1 kus
- 80 kcal
- 8 g sacharidů
- 4 g tuků
- 3 g bílkovin
Na 28 porcí
- 180 g ovesných vloček
- 30 g vanilkového proteinu
- 90 g datlí
- 2 lžíce kakaa
- 40 g kokosového oleje
- 30 g arašídového másla
- 2 lžíce rumu
- 2 lžíce šťávy z citrónu
- voda
- mléko
- 28 piškotů
- 2 balení vanilkového proteinového pudingu
- 20 g bílé čokolády
- 20 g pistácií
Postup
-
Datle zalijeme vařící vodou a necháme je několik minut spařit, aby změkly. Poté vodu slijeme.
-
V mixéru společně rozmixujeme všechny potřebné ingredience tak, aby vznikla celistvá lepivá hmota. Podle potřeby přiléváme vodu nebo mléko.
-
Kousky těsta vmáčkáváme do vymazané, vysypané formičky úlu. Uprostřed uděláme díru, kterou později naplníme pudinkem. Takto vytvarované úly vyklepáváme a odkládáme bokem. -
Jakmile máme všechny úly připravené, vrhneme se na plnění pudinkem. Ten dovnitř opatrně dostáváme malou čajovou lžičkou a přiklápíme piškotem.
-
Ve vodní lázni roztopíme bílou čokoládu. Špičky úlů v ní namočíme a posypeme nasekanými pistáciemi.
-
Pokud recept vyzkoušíte, nezapomeňte se s námi podělit o výsledek na Instagramu pod hashtagem #aktinrecepty.