Sušenky máme rádi všichni, co si je ale trochu ozvláštnit? Třeba z nich udělat mini apple pies? My to zkusili, do sušenek přidali hromádku karamelizovaných jablek, které provoněla skořice, a musíme přiznat, že tenhle recept se stal naším oblíbeným. Tak ho zkuste taky!
1 porce obsahuje
- 135 kcal
- 18,5 g sacharidů
- 5,9 g tuků
- 1,4 g bílkovin
Na 20 porcí
- 150 g jablek
- 35 g ghee
- 70 g třtinového cukru
- 2 čajové lžičky skořice
- 1/2 čajové lžičky mleté vanilky
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 4 lžíce vody
- 250 g hladké mouky
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
- 1/2 čajové lžičky soli
- 80 g ghee
- 75 g třtinového cukru
- mletá vanilka
- vejce
- 2 čajové lžičky skořice
- 25 g třtinového cukru
Postup
-
Nejdříve oloupeme jablka a nakrájíme je na malé kostičky. -
Na pánvi je podusíme na másle s vanilkou, cukrem a skořicí.
-
Když jsou jablka měkká, přidáme škrob s vodou, všechno promícháme na mírném ohni a odstavíme.
-
Připravíme si těsto na sušenky. Všechny suroviny spolu dobře rukou promícháme. Tvoříme menší kuličky a obalíme je v cukru se skořicí.
-
Do každé kuličky vmáčkneme palcem dírku. Jablečnou směs rovnoměrně rozdělíme na každou sušenku a pečeme na 180 °C 15‑20min.
-
Tak dobrou chuť!