K podzimu jednoznačně patří zázvor, no a ke kávě při podzimní odpoledni zase sušenky. Tak co tyhle dvě dobré záležitosti spojit a upéct si zázvorové sušenky, co provoní celý byt?
1 porce obsahuje 1 sušenka
- 168 kcal
- 21 g sacharidů
- 5 g tuků
- 2,3 g bílkovin
Na 15 porcí
- 300 g hladké mouky
- 150 g třtinového cukru
- 100 g másla
- 1 vejce
- 2 čajové lžičky mletého zázvoru
- 1 čajová lžička skořice
- 1/2 čajové lžičky kypřicího prášku
- špetka soli
- 2 lžíce zázvoru
Postup
-
Předehřejte si troubu na 180°C.
-
V míse promíchejte hladkou mouku, prášek do pečiva, mletý zázvor, skořici a sůl.
-
V jiné míse šlehejte máslo pokojové teploty s hnědým cukrem do krémové konzistence.
-
Do směsi másla a cukru přidejte vejce a dobře promíchejte.
-
Následně přidávejte směs suchých ingrediencí do směsi s máslem. Míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
-
Nakonec vmíchejte nastrouhaný čerstvý zázvor (2 lžíce).
-
Z těsta tvarujte malé kuličky a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Kuličky mírně stlačte.
-
Pečte v předehřáté troubě asi 10‑12 minut, nebo dokud sušenky nezačnou mírně zlátnout na okrajích.
-
Po vyjmutí z trouby nechte sušenky chvíli na plechu, poté je přesuňte na mřížku a nechte úplně vychladnout.