Voňavé díky skořici a šťavnaté díky mrkvi. Tyto sušenky si vás získají

Kristína Močková
Kristína Močková Poprvé publikováno 11. 8. 2018
Aktualizováno 10. 5. 2019
2
45 min.
Voňavé díky skořici a šťavnaté díky mrkvi. Tyto sušenky si vás získají

Máme tady nějaké milovníky skořice? Tak to potom musí vyzkoušet tyto nádherně voňavé a neuvěřitelně chutné cookies. Při jedné nezůstanete, ale to vlastně ani nevadí – jsou opravdu macrofriendly.  

1 sušenka i s polevou obsahuje

  • 146 kcal
  • 20,6 g sacharidů
  • 4,7 g tuků
  • 4,2 g bílkovin

Na 10 porcí

Na těsto
Na polevu

Postup

  1. V misce si vyšleháme vajíčko do pěny a postupně přidáváme med s rozpuštěným kokosovým olejem.

  2. V druhé misce si smícháme všechny sypké ingredience kromě rozinek.

  3. Sypké suroviny vmícháme do těch mokrých, nakonec přidáme nastrouhanou mrkev a rozinky.

  4. Těsto necháme 30 minut odležet v ledničce, aby ovesné vločky vsákly přebytečnou tekutinu.

  5. Těsto dávkujeme na plech vystlaný pečicím papírem a následně tvarujeme cookiesky do okrouhlého tvaru. Pokud si namočíme ruce ve vodě, těsto se nebude tolik lepit a bude se nám s ním snáze manipulovat.

  6. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C po dobu 20–25 minut (podle toho, jak jsou cookiesky hrubé/vysoké).Po upečení je necháme úplně vychladnout a mezitím si připravíme polevu. Jednoduše smícháme protein s velmi malým množstvím vody, vymícháme hustý krém bez hrudek a cookiesky jím ozdobíme.

  7. Fotky nezapomeneme označit #aktinrecepty a pak už si je jen vychutnáváme.

Poděkuj autorovi
59 lidí již poděkovalo
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________

Diskuze k receptu