Tyhle sušenky zvádnete připravit i na poslední chvíli, když už hoří všechny čtyři svíčky, stromeček svítí a v lednici se chladí bramborový salát. Jejich příprava totiž zabere suma sumárum dvacet minut.
Tahini dodá šmrnc nejen slaným dipům a omáčkám. Je naprosto božské i při pečení. V kombinaci s kokosovou moukou vytvoří vláčnou, avšak křupavou konzistenci sušenek, které budete chtít jíst nejen o Vánocích.
1 sušenka (bez posypky) obsahuje:
- 81 kcal
- 5 g sacharidů
- 5 g tuků
- 4 g bílkovin
Na 24 porcí
- 180 g kokosové mouky
- 30 g vanilkového proteinu
- 180 g tahini
- 100 g kokosového sirupu
- 130 ml vody
- pistácie
- kakaového bobu
Postup
-
Troubu si předehřejeme na 170°C.
-
Do hrnce dáme tahini a kokosový sirup. Zahřejeme na středním plameni a mícháme do hladké konzistence. Jakmile směs párkrát probublá, odděláme ji z plotny a necháme lehce vychladnout.
-
Do tahini směsi přidáme kokosovou mouku a protein. Zpracujeme těsto.
-
Ve dlaních válíme kuličky o průměru cca 5 cm, které pokládáme na plech vyložený pečicím papírem. Pomocí dlaně nebo lžíce je splácneme v placku a ozdobíme posypkou podle vlastního gusta.
-
Pečeme v předehřáté troubě zhruba 10 minut.
-
Sušenky necháme vychladnout. Potom už si jen užíváme vánoční pohodičku a na Instagramu označujeme #aktinrecepty.