Klasika je klasika, ale co takhle zpestřit svůj talíř s cukrovím i něčím netradičním? Thumbprint cukroví je ve světě oblíbené a určitě si ho oblíbíte i vy.
To naše je plné ořechové chuti a jednoduché na přípravu. Můžete si ho upéct na poslední chvíli a naplnit ho například ořechovým máslem, které jsme zvolili my, anebo kvalitní marmeládou. Záleží jen na Vašich chutích!
1 porce obsahuje
- 90 kcal
- 5,7 g sacharidů
- 5,5 g tuků
- 2,8 g bílkovin
Na 34 porcí
- 120 g celozrnné špaldové mouky
- 120 g mandlové mouky
- 1/2 čajové lžičky kypřicího prášku
- 1/2 čajové lžičky mleté vanilky
- 50 g másla
- 1 bílek
- 80 ml javorového sirupu
- Vilgain Sweet Nuts
- Vilgain rybízová marmeláda
Postup
-
Nejprve v míse smícháme všechny suché suroviny.
-
Máslo dáme na střední plamen rozpustit a vychladnout. Přidáme k němu javorový sirup a směs společně s bílky smícháme se sypkými surovinami. Rukou vytvoříme nelepivé těsto a necháme ho odležet alespoň 30 minut v lednici.
-
Z těsta uválíme stejně velké kuličky. Pomoci si můžeme kuchyňskou váhou. My je nechali po 13 g. Kuličky vložíme na plech s pečicím papírem a tvoříme do nich prstem nebo druhou stranou vařečky hluboké důlky.
-
Pečeme v předehřáté troubě na 160 °C přibližně 10 minut.
-
Cukroví necháme vychladit. Po vychlazení plníme ořechovým máslem nebo marmeládou. Následně skladujeme v chladu. Z chladného místa vyndáme cukroví vždy alespoň 10 minut před podáváním.
tip: v lednici doporučujeme skladovat maximálně týden.
-
Krásné Vánoce a dobrou chuť.