Kokosoví ježci. Další vánoční klasika, která nesmí chybět u většiny z vás na stole. Původně jsme zkoušeli připravit zdravější verzi, ale nebyli jsme příliš nadšeni ani chutí, ani konzistencí. Vánoční klasika má přece chutnat dobře. Tak jsme se vrátili k původními receptu, udělali pár změn a hned je to lepší. Nenechte se hned na začátek odradit větším množstvím ingrediencí, recept je opravdu rychlý a jednoduchý. Milovníkům bílé čokolády doporučujeme vyzkoušet i bílou variantu.
Obsahuje
- 170 kcal
- 14,1 g sacharidů
- 12,4 g tuků
- 2,1 g bílkovin
Na těsto
- 2 vejce
- 100 g práškového sladidla
- 45 g třtinového cukru
- 30 g kokosového oleje
- 45 g medu
- 290 g hladké mouky
- 20 g vanilkového proteinu
- 1 balení kypřicího prášku
- 225 ml Oatly ovesného nápoje
- 1 čajová lžička citrónové kůry
- 220 g kokosu
- 80 g másla
- 60 g hořké čokolády
- 25 g kakaa
- 5 g práškového sladidla
- 30 ml mléka
- 100 g bílé čokolády
- 25 g másla
- 30 ml mléka
Postup
-
Vajíčka si vyšleháme se sladidlem a cukrem do pěny. Pomalu přiléváme olej a med. Do směsi prosejeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a těsto zředíme mlékem. Všechno ještě jemně promícháme a vylijeme na plech, jehož dno (boky zůstanou čisté) jsme vymazali malým množstvím oleje a posypali polohrubou moukou.
-
Pečeme na 180 stupňů přibližně 15 minut, dokud špejli nevytáhneme po propíchnutí z těsta suchou. Těsto necháme vychladnout a rozkrájíme ho na libovolné množství kusů. Nám jich vyšlo 30.
-
Ve vodní lázni si rozpustíme ingredience na čoko polevu, jednotlivé kousky těsta do ní namáčíme a ihned obalujeme v kokosu. Skladujeme v zavřené nádobě a spotřebujeme ideálně do týdne. Pravděpodobně to nebude problém.
-
Nezapomeňte se s námi podělit o vaše výtvory. Rádi si je prohlédneme pod #aktinrecepty.