Vánoční kokosoví ježci

Kristína Močková
Kristína Močková
45 min. 30 min. přípravy, 15 min. pečení
24 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Vánoční kokosoví ježci

Kokosoví ježci. Další vánoční klasika, která nesmí chybět u většiny z vás na stole. Původně jsme zkoušeli připravit zdravější verzi, ale nebyli jsme příliš nadšeni ani chutí, ani konzistencí. Vánoční klasika má přece chutnat dobře. Tak jsme se vrátili k původními receptu, udělali pár změn a hned je to lepší. Nenechte se hned na začátek odradit větším množstvím ingrediencí, recept je opravdu rychlý a jednoduchý. Milovníkům bílé čokolády doporučujeme vyzkoušet i bílou variantu. 

Obsahuje 1 kus

  • 170 kcal
  • 14,1 g sacharidů
  • 12,4 g tuků
  • 2,1 g bílkovin

Na těsto

Na tmavou polevu
Na bílou polevu
  • 100 g bílé čokolády
  • 25 g másla
  • 30 ml mléka

Postup

  1. Vánoční kokosoví ježci

    Vajíčka si vyšleháme se sladidlem a cukrem do pěny. Pomalu přiléváme olej a med. Do směsi prosejeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a těsto zředíme mlékem. Všechno ještě jemně promícháme a vylijeme na plech, jehož dno (boky zůstanou čisté) jsme vymazali malým množstvím oleje a posypali polohrubou moukou. Vánoční kokosoví ježci

  2. Pečeme na 180 stupňů přibližně 15 minut, dokud špejli nevytáhneme po propíchnutí z těsta suchou. Těsto necháme vychladnout a rozkrájíme ho na libovolné množství kusů. Nám jich vyšlo 30. 

  3. Ve vodní lázni si rozpustíme ingredience na čoko polevu, jednotlivé kousky těsta do ní namáčíme a ihned obalujeme v kokosu. Skladujeme v zavřené nádobě a spotřebujeme ideálně do týdne. Pravděpodobně to nebude problém.Vánoční kokosoví ježci

  4. Nezapomeňte se s námi podělit o vaše výtvory. Rádi si je prohlédneme pod #aktinrecepty. Vánoční kokosoví ježci

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
24 Líbí se mi Uložit recept