Perníčky o Vánocích prostě musí být. Souhlas? A my tu pro tebe máme jedny špaldové!
1 porce obsahuje
- 147 kcal
- 22,8 g sacharidů
- 6 g tuků
- 3,4 g bílkovin
Na 60 porcí
- 400 g celozrnné špaldové mouky
- 75 g ghee
- 3 vejce
- 70 g erythritolu
- 70 g kokosového cukru
- 2 lžíce medu
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
- 1 čajová lžička perníkového koření
- 1 čajová lžička kakaa
- 1 čajová lžička skořice
Postup
-
Všechny ingredience smícháme dohromady a důkladně prohněteme těsto. Třetí vajíčko do těsta nedávej. To si necháme nakonec na potírání hotových perníčků. -
Pozn. Je potřeba myslet na to, že každá špaldová mouka pracuje trochu jinak. Pokud je těsto moc suché, přidáme více másla. Pokud je naopak moc řídké, přisypeme více mouky.
-
Těsto zabalíme od fólie a dáme odpočinout do lednice, a to nejlépe přes noc.
-
Troubu si rozehřejeme na 180 °C, těsto si rozválíme na silnější plát a začneme vykrajovat libovolné perníčkové tvary.
-
Perníčky pokládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme cca 5‑8 minut na 180 °C. Dávej pozor, ať je nepřepečeš, byly by pak tvrdé. Ideální doba je, když začnou lehce zlátnout.
-
Po vytažení z trouby je ihned potíráme rozšlehaným vajíčkem. Budou mít pak krásně lesklou a zlatavou barvičku.
-
No a po vychladnutí přichází ta největší sranda - zdobení. Perníčky můžeš ozdobit cukrovou polevou, čokoládou anebo je zobej jen tak. Jsou tak stejně nejlepší a navíc jsou pak i víc fit. To už ale necháme na tobě.
Určitě se nám pak nezapomeň pochlubit tvým výtvorem. Stačí když nás na Instagramu označíš pod @aktinrecepty.
Tak perníčkům a Vánocům zdar!