Zima a sníh. Vánoce a dárky. Cukroví a cukr. Může se zdát, že jedno bez druhého nemůže plnohodnotně fungovat. Ale víte co? To tedy může! Alespoň v případě cukroví. Sníh i dárky bychom si prosili.
Naše (bez)cukroví nezavadilo ani o špetku toho bílého prášku a přesto smete ze stolu kdejaký vanilkový rohlíček. Který recept ze série "Fit cukroví" zkusíte?
1 porce obsahuje
- 112 kcal
- 11,5 g sacharidů
- 6 g tuků
- 2,5 g bílkovin
Na 20 porcí
- 110 g kešu ořechů
- 110 g pistácií
- 200 g datlí
- 50 g Vilgain bílé čokolády
- 20 g lyofilizovaných malin
Postup
-
Datle zalijeme horkou vodou a necháme změknout. Poté je rozmixujeme na pastu. -
Odvážíme si 60 g kešu a 60 g pistácií, které společně rozmixujeme na jemno. Zbytek ořechů nasekáme na větší kousky.
-
Ořechy spojíme s datlovou pastou a vytvoříme těsto, ze kterého tvarujeme tyčinky o rozměrech cca 2x5 cm. Dáme do lednice alespoň na 30 minut.
-
Bílou čokoládu roztopíme ve vodní lázni a maliny rozdrobíme.
-
Tyčinky namáčíme v čokoládě a posypeme malinami. Poté necháme ztuhnout v lednici.