Jednoduché recepty mají řadu výhod: krátký čas strávený v kuchyni, minimum ušpiněného nádobí a nepořádku kolem. Jednoduchost na chuti rozhodně neubírá, naopak: vsadíme boty, že tenhle perníkový mugcake se rychle stane vaším favoritem v kategorii bleskových snídaní nebo svačin.
1 porce obsahuje
- 422 kcal
- 39 g sacharidů
- 16 g tuků
- 29 g bílkovin
Na 1 porci
- 1 vejce
- 1/2 jablka
- 10 g čokoládového proteinu
- 10 g špaldové mouky
- 10 g kokosové mouky
- 20 g ječné mouky
- 1 lžíce nízkotučného tvarohu
- 30 ml mléka
- 1 čajová lžička perníkového koření
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
Postup
-
Ve větší misce si smíchejte všechny suché suroviny. K nim přidejte vejce, lžíci tvarohu, najemno nastrouhané jablko a zamíchejte. Podle potřeby přidejte mléko. Směs by ale měla zůstat hustá, aby mugcake pěkně naskočil.
-
Směs dejte do do hrnku: doporučujeme větší, aby těsto nepřeteklo.
-
Čas v mikrovlnce se může lišit podle jejího výkonu. Do začátku doporučujeme nastavit dvě minuty na nejvyšší výkon. Zkontrolujte a pokud se těsto zdá příliš tekuté, pokračujte v ohřívání po 15s intervalech a zároveň dávejte pozor, aby mugcake nebyl vysušený.
Když máte hotovo, ozdobte arašídovým nebo jiným oblíbeným máslem, malinovým džemem a pro umocnění chuti i křupavými kokosovými chipsy v příchuti perníku.