Ovesná kaše přece nemusí být jen nuda. Za studena, za tepla, se sušeným ovocem či semínky. Vždy na jiný způsob s jinou chutí. Možností je mnoho.
Co udělat fermentovanou, s acidofilním mlékem, sušenými třešněmi a třešňovým džemem?
1 porce obsahuje
- 500 kcal
- 62,3 g sacharidů
- 19,2 g tuků
- 17,8 g bílkovin
Na 3 porce
Připrava:
- 80 g ovesných vloček
- 400 g nízkotučného acidofilního mléka
- 75 g medu
- 4 lžíce vody
- 30 g práškového arašídového másla
- 20 g chia semínek
- 50 g třešní
- 1 čajová lžička perníkového koření
K dokončení:
- 100 g Vilgain Extra Jam třešeň
- 50 g Vilgain Sweet Nuts - vanilkový rohlíček
- crispies křupinky
Postup
-
Do misky si nasypeme ovesné vločky, přidáme chia semínka, práškové arašídové máslo, med, sušené třešně, vodu, perníkové koření a mléko. Dobře to spolu vše promícháme. -
Rozdělíme rovnoměrně do misek. Na kaši natřeme džem, na to ořechové máslo, posypeme crispies a ozdobíme.
-
Připravenou kaši můžeme za chvíli konzumovat nebo ji necháme do druhého dne v chladničce.
-
Dobrou chuť!