Jen málokteré jídlo dokáže evokovat dětství jako krupicová kaše. Dnes pro vás máme její nutričně hodnotnější variantu. Voní po vanilce, kterou v chuti doplní svěží jahodový džem.
1 porce obsahuje
- 493 kcal
- 61 g sacharidů
- 9 g tuků
- 40 g bílkovin
Na 1 porci
- 40 g špaldové krupice
- 500 ml mléka
- 20 g vanilkového proteinu
- 50 g nízkotučného tvarohu
- špetka mleté vanilky
- čekankový sirup
Postup
-
Krupičku rozmíchejte v polovině množství mléka, pomůže vám s tím shaker. Přidejte špetku soli a dejte do lednice alespoň na třicet minut. Klidně ale přes noc, pokud kaši chcete snídat. Krok namáčení nevynechávejte: postará se o dokonalou jemnost kaše.
-
Ve zbývajícím množství mléka si rozmíchejte protein, přidejte i špetku pravé vanilky a v hrnci pomalu zahřívejte. Přidejte i odpočinutou krupici a za stálého míchání přiveďte k varu. Na nízkém stupni vařte pět minut, ačkoliv se kaše může zdát hustá hned na začátku. Opět je to důležité pro finální jemnost. Neustále míchejte, ať se vám kaše nepřipálí.
-
Kaši odstavte a zamíchejte tvaroh. Pro zjemnění můžete zamíchat i kousek másla nebo ghee. Stále míchejte, dokud se nerozpustí.
Horkou kaši dejte na talíř, popadněte lžíci a oddávejte se sladkým vzpomínkám na dětství.