Krémová krupicová kaše s vanilkou a jahodovým džemem

Tereza Havlínová
Tereza Havlínová před 4 měsíci
15 min. + namáčení přes noc
Uložit recept
Krémová krupicová kaše s vanilkou a jahodovým džemem

Jen málokteré jídlo dokáže evokovat dětství jako krupicová kaše. Dnes pro vás máme její nutričně hodnotnější variantu. Voní po vanilce, kterou v chuti doplní svěží jahodový džem.

1 porce obsahuje

  • 493 kcal
  • 61 g sacharidů
  • 9 g tuků
  • 40 g bílkovin

Na 1 porci

Na kaši
K podávání

Postup

  1. Krupičku rozmíchejte v polovině množství mléka, pomůže vám s tím shaker. Přidejte špetku soli a dejte do lednice alespoň na třicet minut. Klidně ale přes noc, pokud kaši chcete snídat. Krok namáčení nevynechávejte: postará se o dokonalou jemnost kaše.

    Krémová krupicová kaše s vanilkou a jahodovým džemem

  2. Ve zbývajícím množství mléka si rozmíchejte protein, přidejte i špetku pravé vanilky a v hrnci pomalu zahřívejte. Přidejte i odpočinutou krupici a za stálého míchání přiveďte k varu. Na nízkém stupni vařte pět minut, ačkoliv se kaše může zdát hustá hned na začátku. Opět je to důležité pro finální jemnost. Neustále míchejte, ať se vám kaše nepřipálí.

  3. Kaši odstavte a zamíchejte tvaroh. Pro zjemnění můžete zamíchat i kousek másla nebo ghee. Stále míchejte, dokud se nerozpustí.

    Horkou kaši dejte na talíř, popadněte lžíci a oddávejte se sladkým vzpomínkám na dětství. Krémová krupicová kaše s vanilkou a jahodovým džemem

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
30 Líbí se mi Uložit recept
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________