Božská snídaňová kaše z quinoy

Veronika Žmolilová
Veronika Žmolilová před 4 měsíci
20 min.
Uložit recept
Božská snídaňová kaše z quinoy

Všichni milujeme ovesnou kaši, to je jasný. Ruku na srdce, jak často ovesný vločky obměňujeme za jiný druh obilovin? Moc často ne, takže nechtělo by to trochu změnu? Kaše se nemusíte vzdávat, stačí vyměnit vločky za quinou, která je navíc přirozeně bezlepková. 

1 porce obsahuje

  • 484 kcal
  • 48 g sacharidů
  • 13 g tuků
  • 38 g bílkovin

Na 1 porci

kaše
na ozdobu

Postup

  1. Quinou dáme do rendlíku a zalijeme ji mlékem. Přivedeme k varu a pod pokličkou za občasného míchání vaříme na středním plameni, dokud quinoa nezměkne. Trvá to tak 15 minut. Pokud se nám tekutina bude rychle vyvařovat, dle potřeby přidáme vodu. Božská snídaňová kaše z quinoy

  2. Po změknutí quinoy odstavíme rendlík z plotny a vmícháme skořici a protein rozmíchaný s troškou vody. A rovnou servírujeme do naší snídaňové misky.Božská snídaňová kaše z quinoy

  3. Navrch přidáme řecký jogurt, borůvky, nasekané mandle a lyofilizované maliny. Dobrou chuť! Božská snídaňová kaše z quinoy

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
10 Líbí se mi Uložit recept
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________