Perníková roláda s povidly a mascarpono-tvarohovým krémem

Kristína Močková
Kristína Močková
30 min. 20 min. přípravy, 10 min. pečení
23 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Perníková roláda s povidly a mascarpono-tvarohovým krémem

Jestli upřednostňujete krémové dobroty, určitě vás potěšíme touto nadýchanou roládou s vůní perníčků. Doplnili jsme ji švestkovým džemem a naplnili lehkým tvarohovým krémem. Ze svátečního stolu zmizí přibližně stejně rychle, jako bude trvat její příprava pár minut.

1 porce obsahuje 1 z 21 dílů rolády

  • 103 kcal
  • 6,1 g sacharidů
  • 6,4 g tuků
  • 5 g bílkovin

Na jednu roládu

Postup

  1. Perníková roláda s povidly a mascarpono-tvarohovým krémem

    Bílky oddělíme od žloutků a se špetkou soli je vyšleháme na tuhý sníh. Žloutky vyšleháme se sladidlem a medem do husté pěny. Pak k nim přimícháme prosetou mouku s perníkovým kořením. Opatrně přidáme i sníh z bílků. Směs mícháme jen jedním směrem. Perníková roláda s povidly a mascarpono-tvarohovým krémem

  2. Vylijeme na plech vyložený pečícím papírem, který jsme si lehce potřeli olejem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160 stupňů asi 10 minut. Po upečení ještě teplé těsto srolujeme a necháme vychladnout.

  3. Těsto potřeme švestkovou Bioládou a tlustou vrstvou krému. Na delším okraji necháme kousek volného místa a opatrně srolujeme. Vršek natřeme zbylým krémem a můžeme posypat rozdrceným perníkem. 

  4. Nezapomeňte se s námi podělit o vaše výtvory. Rádi si je prohlédneme pod #aktinrecepty. 

    Perníková roláda s povidly a mascarpono-tvarohovým krémem

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
23 Líbí se mi Uložit recept