Jestli upřednostňujete krémové dobroty, určitě vás potěšíme touto nadýchanou roládou s vůní perníčků. Doplnili jsme ji švestkovým džemem a naplnili lehkým tvarohovým krémem. Ze svátečního stolu zmizí přibližně stejně rychle, jako bude trvat její příprava pár minut.
1 porce obsahuje 1 z 21 dílů rolády
- 103 kcal
- 6,1 g sacharidů
- 6,4 g tuků
- 5 g bílkovin
Na jednu roládu
- 4 vejce
- 40 g práškového sladidla
- 15 g medu
- 1 čajová lžička perníkového koření
- 120 g švestkové Biolády
- 2 balení nízkotučného tvarohu
- 1 balení mascarpone
- práškové sladidlo
- 50 g špaldové mouky
Postup
-
Bílky oddělíme od žloutků a se špetkou soli je vyšleháme na tuhý sníh. Žloutky vyšleháme se sladidlem a medem do husté pěny. Pak k nim přimícháme prosetou mouku s perníkovým kořením. Opatrně přidáme i sníh z bílků. Směs mícháme jen jedním směrem.
-
Vylijeme na plech vyložený pečícím papírem, který jsme si lehce potřeli olejem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160 stupňů asi 10 minut. Po upečení ještě teplé těsto srolujeme a necháme vychladnout.
-
Těsto potřeme švestkovou Bioládou a tlustou vrstvou krému. Na delším okraji necháme kousek volného místa a opatrně srolujeme. Vršek natřeme zbylým krémem a můžeme posypat rozdrceným perníkem.
-
Nezapomeňte se s námi podělit o vaše výtvory. Rádi si je prohlédneme pod #aktinrecepty.