Zima a sníh. Vánoce a dárky. Cukroví a cukr. Může se zdát, že jedno bez druhého nemůže plnohodnotně fungovat. Ale víte co? To tedy může! Alespoň v případě cukroví. Sníh i dárky bychom si prosili.
Naše (bez)cukroví nezavadilo ani o špetku toho bílého prášku a přesto smete ze stolu kdejaký vanilkový rohlíček. Který recept ze série "Fit cukroví" zkusíte?
1 porce obsahuje 1 kulička
- 71 kcal
- 2,6 g sacharidů
- 5,5 g tuků
- 2 g bílkovin
Na 28 porcí
- 200 g lískových ořechů
- 100 g kokosové mouky
- 120 g hrudkovitého tvarohu
- 20 g kokosového oleje
- 100 g hořké čokolády
- vanilkové Flavour Drops
Postup
-
Troubu předehřejeme na 180 °C. Odvážíme si 120 g ořechů na kuličkové těsto + 30 g ořechů dovnitř a ty rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem. Dáme do trouby na cca 10 minut, aby se slupky začaly loupat. Poté je z ořechů odstraníme. -
Bokem si odložíme 28 ořechů. Ty zbylé rozmixujeme na jemno a přidáme k nim kokosovou mouku.
-
Kokosový olej roztopíme společně s čokoládou. Ochutíme vanilkovými kapkami a promícháme tak, aby vznikla tekutá čokoládová poleva. Tu potom vmícháme do tvarohu.
-
Čokoládovou část spojíme s ořechovou a vytvoříme těsto. Tvarujeme kuličky o průměru cca 2 cm a do každé z nich zabalíme jedno lískové jádro.
-
Zbylých 50 g ořechů rozmixujeme a hotové kuličky v nich obalíme.
-
Dáme ztuhnout do lednice alespoň na 1 hodinu. Co nesníme na posezení, to skladujeme v lednici.