Svačinka nebo dezert? Obojí v jednom! Arašídové kuličky s čokoládou dodají energii, zasytí a budou vám po ruce pokaždé, když budete chtít něco zakousnout. Nejlépe chutnají vychlazené přímo z lednice. A věřte nám, je těžké se pro ně do lednice nevracet. :)
1 porce obsahuje
- 82 kcal
- 5,1 g sacharidů
- 5,6 g tuků
- 2,5 g bílkovin
Na 20 porcí
- 120 g arašídového másla
- 50 ml medu
- 5 kapek vanilkového extraktu
- 3 rýžové chlebíčky
- 50 g arašídů
- špetka soli
- 60 g čokopeciček
- 1 čajová lžička kokosového oleje
Postup
-
V míse smícháme arašídové máslo s medem a vanilkovým extraktem.
-
Do směsi nadrolíme rýžové chlebíčky, přidáme drcené arašídy a špetku soli. Zpracujeme těsto a vytvarujeme kuličky.
(TIP: Pokud si ale chcete ušetřit trochu času, který byste ztratili drolením rýžových chlebíčků, zkuste naše Vilgain Crispies. Do kuliček tak k tomu všemu přidáte taky pořádnou dávku bílkovin! :) )
-
Čokopecičky společně s kokosovým olejem rozpustíme ve vodní lázni.
-
Kuličky obalíme v čokoládě, posypeme drcenými arašídy a můžeme i plátky soli. Nakonec kuličky necháme ztuhnout v lednici.
-
Podáváme vychlazené, tak dobrou chuť!