Dokážeš si představit léto bez zmrzliny? My taky ne. O to víc, když ji můžeš mít domácí, s pořádnou náloží proteinů, křupavou čokoládovou polevou a karamelem uvnitř... 🤤
1 porce obsahuje
- 237 kcal
- 24 g sacharidů
- 11 g tuků
- 9 g bílkovin
Na 4 porce
- 2 banány
- 30 g vanilkového proteinu
- 1/2 čajové lžičky mleté vanilky
- 100 ml rostlinného mléka
- 10 g ořechového másla
- 100 g čokopeciček
- 1 čajová lžička kokosového oleje
Postup
-
Do mixéru nasyp zmražené kousky banánu, odměrku proteinu, půl lžičky mleté vanilky, trochu rostlinného mléka a začni mixovat. Mléko přilévej postupně. Dbej na to, aby textura zůstala krásně zmrzlinová a ne příliš vodová.
-
Do připravených formiček začni nalévat rozmixovanou směs. Do středu nanuku přidej po lžičce ořechového másla s příchutí slaný karamel a šup s tím do mrazáku. Nejlépe přes noc.
-
Druhý den si ve vyšší nádobě rozehřej čokopecičky se lžičkou kokosového oleje a jednotlivé nanuky postupně namáčej do rozteklé čokolády. Na nic nečekej a opět je dej do mrazáku, tentokrát minimálně na 3 hodiny.
-
Pak už je na tobě, jestli si hotové nanuky ještě něčím ozdobíš. Můžeš je pokapat čokoládovou polevou, přidat lyofilizované ovoce, kokos, ořechy apod. Tuhle kreativní část už necháme na tobě. Jen se nám pak nezapomeň pochlubit s výsledkem třeba na Instagramu s označením @vilgainrecepty. :)