Fit cheesecake v arašídovém kabátku, který vám nezkazí formu do plavek

Kristína Močková
Kristína Močková před 8 měsíci
2 minuty čtení
Fit cheesecake v arašídovém kabátku, který vám nezkazí formu do plavek

Cheesecake je stará dobrá klasika, která chutná snad každému. Dá se připravit na milion způsobů –klasický, ve fit verzi nebo třeba čokoládový, ovocný, kokosový.. a teď už i arašídový! PB2 nám opět ušetří kalorie, přesto zachová skvělou chuť. S čokoládovou polevou vypadá luxusně, takže se nemusíte bát nabídnout dezert i návštěvě. Ale pozor, hrozí, že vám zmizí rychlostí blesku. 

Budeme potřebovat: 

1554893604_a_2588.jpg

Na základ:

Na cheesecake vrstvu:

  • 3 balení odtučněného tvarohu
  • 1 balení mascarpone
  • žloutek a jedno celé vajíčko
  • 60–70 g práškového sladidla
  • 30 g PB2

Použitá forma na pečení má průměr 20 cm
Doba přípravy: 15 min
Doba pečení: 50 minut

1554893649_a_2588.jpg

Postup:

  1. Na základ si smícháme ovesnou mouku s mletými mandlemi, přilijeme kokosový olej, med a přimícháme bílek (žloutek půjde do krému). Těsto natlačíme do formy s pečícím papírem a dáme na 10 minut zapéct při teplotě 170 stupňů. 
    1554893556_a_2588.jpg
  2. Na krém si jednoduše smícháme všechny zbylé ingredience, směs vylijeme na předpečený základ a pečeme asi 40–50 minut, dokud povrch není jemně do hněda.  
    1554893591_a_2588.jpg
  3. Upečený cheesecake můžeme dotáhnout do dokonalosti například s čokoládovou polevou a arašídovým máslem.  
    1554893631_a_2588.jpg

Chutnalo vám? Pochlubte se pod #aktinrecepty

Cheesecake jsme nakrájeli na 12 kusů, z toho jeden má:

  • 110 g 
  • 204 kcal
  • 13,2 g tuku
  • 10,7 g sacharidů 
  • 11,4 g bílkovin
Poděkuj autorovi
20 lidí již poděkovalo

Diskuze k článku