Cheesecake je stará dobrá klasika, která chutná snad každému. Dá se připravit na milion způsobů –klasický, ve fit verzi nebo třeba čokoládový, ovocný, kokosový.. a teď už i arašídový! PB2 nám opět ušetří kalorie, přesto zachová skvělou chuť. S čokoládovou polevou vypadá luxusně, takže se nemusíte bát nabídnout dezert i návštěvě. Ale pozor, hrozí, že vám zmizí rychlostí blesku.
1 porce obsahuje
- 204 kcal
- 10,7 g sacharidů
- 13,2 g tuků
- 11,4 g bílkovin
Na 12 porcí
- 90 g ovesné mouky
- 15 g mandlí
- 40 g kokosového oleje
- 20 g medu
- 1 bílek
- 3 balení nízkotučného tvarohu
- 1 balení mascarpone
- 1 žloutek
- 1 vejce
- 70 g práškového sladidla
- 30 g práškového arašídového másla
Postup
-
Na základ si smícháme ovesnou mouku s mletými mandlemi, přilijeme kokosový olej, med a přimícháme bílek (žloutek půjde do krému). Těsto natlačíme do formy s pečícím papírem a dáme na 10 minut zapéct při teplotě 170 stupňů.
-
Na krém si jednoduše smícháme všechny zbylé ingredience, směs vylijeme na předpečený základ a pečeme asi 40–50 minut, dokud povrch není jemně do hněda.
-
Upečený cheesecake můžeme dotáhnout do dokonalosti například s čokoládovou polevou a arašídovým máslem.
-
Chutnalo vám? Pochlubte se pod #aktinrecepty