Cheesecake je stará dobrá klasika, která chutná snad každému. Dá se připravit na milion způsobů –klasický, ve fit verzi nebo třeba čokoládový, ovocný, kokosový.. a teď už i arašídový! PB2 nám opět ušetří kalorie, přesto zachová skvělou chuť. S čokoládovou polevou vypadá luxusně, takže se nemusíte bát nabídnout dezert i návštěvě. Ale pozor, hrozí, že vám zmizí rychlostí blesku.
Budeme potřebovat:

Na základ:
- 90 g ovesné mouky
- 15 g mletých mandlí
- 40 g rozpuštěného kokosového oleje
- 20 g medu
- 1 bílek
Na cheesecake vrstvu:
- 3 balení odtučněného tvarohu
- 1 balení mascarpone
- žloutek a jedno celé vajíčko
- 60–70 g práškového sladidla
- 30 g PB2
Použitá forma na pečení má průměr 20 cm
Doba přípravy: 15 min
Doba pečení: 50 minut

Postup:
- Na základ si smícháme ovesnou mouku s mletými mandlemi, přilijeme kokosový olej, med a přimícháme bílek (žloutek půjde do krému). Těsto natlačíme do formy s pečícím papírem a dáme na 10 minut zapéct při teplotě 170 stupňů.
- Na krém si jednoduše smícháme všechny zbylé ingredience, směs vylijeme na předpečený základ a pečeme asi 40–50 minut, dokud povrch není jemně do hněda.
- Upečený cheesecake můžeme dotáhnout do dokonalosti například s čokoládovou polevou a arašídovým máslem.
Chutnalo vám? Pochlubte se pod #aktinrecepty
Cheesecake jsme nakrájeli na 12 kusů, z toho jeden má:
- 110 g
- 204 kcal
- 13,2 g tuku
- 10,7 g sacharidů
- 11,4 g bílkovin
- Další skvělé náměty, nápady a tipy na sladké, slané, zdravé a chuťově vyladěné dobroty najdete pod odkazem na vyladěné recepty z Aktin kuchyně.