Že je rostlinná strava nudná, mdlá a ke všemu nevýživná? Tak to žijete ve světě dávno vyvrácených mýtů a pravděpodobně jste ještě nezkusili tyto dechberoucí brownies!
Kromě vyvážených makroživin z kvalitních rostlinných zdrojů vám nabídnou čoko‑zážitek, na který vaše chuťové pohárky jen tak nezapomenou. Sláva rostlinné stravě a hurá do kuchyně!
1 porce obsahuje
- 166 kcal
- 13 g sacharidů
- 10 g tuků
- 6 g bílkovin
Na 12 porcí
- 100 g špaldové mouky
- 30 g kokosové mouky
- 30 g čokoládového proteinu
- 40 g kakaa
- 40 g kokosového cukru
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
- 50 g hořké čokolády
- 30 g kokosového oleje
- 2 lžíce chia semínek
- 6 lžic vody
- 40 g arašídového másla
- 1 čajová lžička himalájské soli
Postup
-
Nejprve si připravíme falešné vajíčko, které bude držet těsto pohromadě. Chia semínka smícháme s vodou a necháme je bokem odstát, než se vytvoří hustý gel.
-
V mikrovlnce společně roztopíme čokoládové kousky a kokosový olej. Stačí pár desítek vteřin. Promícháme, aby se vše hezky propojilo.
-
Smícháme dohromady sypké ingredience – mouky, proteinový prášek, kakao, kokosový cukr a kypřicí prášek. Poté přidáme čokoládovou směs z předchozího kroku a nabobtnalá chia semínka.
-
Těsto přendáme do formy vyložené pečicím papírem. Navrch dáme několik lžiček arašídového másla a pomocí špejle z něj vytvoříme mramorování. Lehce posypeme krystalky soli.
-
Dáme péct cca na 25 minut do trouby předehřáté na 180 °C. Hotové brownies by měly být uvnitř vláčné až lehce nedopečené. Ještě na chvíli zatneme zuby a necháme brownies vychladnout při pokojové teplotě.
-
Poté nakrájíme a než se konečně na ten božsky vonící výsledek vrhneme, postneme na Instagram s hashtagem #aktinrecepty.