K létu prostě zmrzliny patří a kdo by nemiloval toto skvělé osvěžení. Nemusíte pro ni do obchodu, raději si ji udělejte doma z kvalitních surovin.
1 porce obsahuje
- 294 kcal
- 8,1 g sacharidů
- 25 g tuků
- 9,3 g bílkovin
Na 4 porce
- 1 kokosové mléko
- 1 lžíce mandlového másla
- 1 lžíce kokosového sirupu
- 30 g proteinu slaný karamel
- 15 g mandlí
- 4 zmrzlinové kornouty
- 20 g hořké čokolády
Postup
-
V mixéru rozmixujeme kokosové mléko, mandlové máslo a protein.
-
Vzniklou směs dáme do plastové nádoby a necháme zchladit v mrazáku. Až bude směs lehce zmrzlá (asi po cca 1 hodině) přidáme lžíci kokosového sirupu, aby nám vytvořila "mramorování". Následně necháme směs tuhnout cca 2 hodiny.
-
K ozdobení zmrzlinových kornoutů rozpustíme hořkou čokoládu a nasekáme mandle. Jednotlivé kornouty pomažeme čokoládou a zasypeme nasekanými oříšky.