Také tak milujete nepečené cukroví, které máte rychle hotové a můžete si ho připravit na poslední chvíli? Klidně i den před Vánoci? Pak jsou pro Vás lískooříškové truffles jako stvořené! Navíc jde o zdravou variantu cukroví, která vás zasytí, dodá potřebné bílkoviny, sacharidy i tuky. Ideální ke svačince, klidně i během celého roku, nejen na Vánoce. Chuť plnou lískových ořechů a čokolády si zamiluje každý. Jsme si jistí, že toto cukroví vám ze stolu zmizí jako první.
1 porce obsahuje 1 truffle
- 75 kcal
- 4 g sacharidů
- 5 g tuků
- 2,1 g bílkovin
Na 28 porcí
- 50 g lískových ořechů
- 50 g kokosové mouky
- 30 g Vilgain proteinu - čokoláda a lískový oříšek
- 2 lžíce lískooříškového másla
- 2 lžíce javorového sirupu
- 50 g datlí
- 30 g kakaa
- 60 g čokopeciček
- 1 lžíce kokosového oleje
- lískové ořechy
Postup
-
Vypeckované datle namočíme alespoň na půl hodiny do horké vody a poté umixujeme na hladkou pastu s trochou vody, ve kterých jsme je namáčeli. -
Lískové ořechy rozmixujeme, přidáme kokosovou mouku, kakao, protein a promícháme. K suchým surovinám přidáme lískooříškové máslo, javorový sirup a datlovou pastu a rukama vytvoříme těsto.
-
Čokopecičky společně s kokosovým olejem rozehřejeme v rendlíku. Čokoláda by neměla být ani moc tekutá, ani moc hustá.
-
Odtrhneme kousek těsta, zabalíme do něj lískový ořech a uválíme kuličku. Tu namočíme v čokoládě a obalíme v rozdrcených lískových oříškách. -
Hotové lískooříškové truffles dáváme do mini papírových košíčků. Můžeme je vyskládat i na pečicí papír a po ztuhnutí čokolády přendat do krabičky. Skladujeme v lednici nebo na jiném chladném místě. Doporučujeme je udělat nejdříve 14 dní před Vánoci.
-
Dobrou chuť.