Lískooříškové truffles v čokoládě

Šárka Červinková
Šárka Červinková
45 min.
11 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Lískooříškové truffles v čokoládě

Také tak milujete nepečené cukroví, které máte rychle hotové a můžete si ho připravit na poslední chvíli? Klidně i den před Vánoci? Pak jsou pro Vás lískooříškové truffles jako stvořené! Navíc jde o zdravou variantu cukroví, která vás zasytí, dodá potřebné bílkoviny, sacharidy i tuky. Ideální ke svačince, klidně i během celého roku, nejen na Vánoce. Chuť plnou lískových ořechů a čokolády si zamiluje každý. Jsme si jistí, že toto cukroví vám ze stolu zmizí jako první.

1 porce obsahuje 1 truffle

  • 75 kcal
  • 4 g sacharidů
  • 5 g tuků
  • 2,1 g bílkovin

Postup

  1. Lískooříškové truffles v čokoláděVypeckované datle namočíme alespoň na půl hodiny do horké vody a poté umixujeme na hladkou pastu s trochou vody, ve kterých jsme je namáčeli.

  2. Lískové ořechy rozmixujeme, přidáme kokosovou mouku, kakao, protein a promícháme. K suchým surovinám přidáme lískooříškové máslo, javorový sirup a datlovou pastu a rukama vytvoříme těsto.

  3. Čokopecičky společně s kokosovým olejem rozehřejeme v rendlíku. Čokoláda by neměla být ani moc tekutá, ani moc hustá.

  4. Lískooříškové truffles v čokoláděOdtrhneme kousek těsta, zabalíme do něj lískový ořech a uválíme kuličku. Tu namočíme v čokoládě a obalíme v rozdrcených lískových oříškách.

  5. Hotové lískooříškové truffles dáváme do mini papírových košíčků. Můžeme je vyskládat i na pečicí papír a po ztuhnutí čokolády přendat do krabičky. Skladujeme v lednici nebo na jiném chladném místě. Doporučujeme je udělat nejdříve 14 dní před Vánoci. 

  6. Dobrou chuť.

    Lískooříškové truffles v čokoláděLískooříškové truffles v čokoládě

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
11 Líbí se mi Uložit recept