Jahodové sušenky s bílou čokoládou

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová před rokem
Jahodové sušenky s bílou čokoládou

Světoví sušenkoví odborníci by tyto drobné krásky pravděpodobně nazvali scones (tradiční skotské pečivo, které si ve Spojeném království užívají při čajových dýcháncích). Vy jim ale klidně můžete říkat prostě sušenky. A vychutnat si je můžete třeba i u kávy. Jak jen je libo. 

Využijte sezóny a zapečte si dovnitř pár jahod, díky kterým budou sušenky krásně šťavnaté. A bílá čokoláda? Ta má sezónu celoročně. Tak hurá do toho a dobrou chuť! 

1 sušenka má

  • 85 kcal
  • 12 g sacharidů
  • 3 g tuků
  • 2,5 g bílkovin

Na 34 porcí

Na sušenky
Na polevu

Postup

  1. Jahodové sušenky s bílou čokoládouTroubu předehřejeme na 230 °C.

  2. Nejdříve společně smícháme suché ingredience – mouku, vločky, proteinový prášek, sladidlo, kypřící prášek a citrónovou kůru.

  3. K suché směsi přidáme mléko, citrónovou šťávu, vejce a kokosový olej. 

  4. Vypracujeme lepivé těsto, do kterého přimícháme pistácie a jahody nakrájené na požadované kousky. 

  5. Z těsta uválíme kuličky o průměru asi 3 cm. Přesuneme je na plech vyložený pečícím papírem tak, aby mezi nimi byla alespoň 3 cm mezera. Kuličky lehce zmáčkneme lžičkou.Jahodové sušenky s bílou čokoládou

  6. Sušenky pečeme asi 15 minut.Jahodové sušenky s bílou čokoládou

  7. Mezi tím si připravíme polevu. Ve vodní lázni roztopíme bílou čokoládu. V ní důkladně rozmícháme sladidlo, mléko a bílou čokoládu. Hotovou polevou poléváme ještě teplé sušenky. Jahodové sušenky s bílou čokoládouJahodové sušenky s bílou čokoládou

Poděkuj autorovi
14
Aktin Spoko
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________