Jahodové sušenky s bílou čokoládou

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová před 3 měsíci
2 minuty čtení
Jahodové sušenky s bílou čokoládou
11

Světoví sušenkoví odborníci by tyto drobné krásky pravděpodobně nazvali scones (tradiční skotské pečivo, které si ve Spojeném království užívají při čajových dýcháncích). Vy jim ale klidně můžete říkat prostě sušenky. A vychutnat si je můžete třeba i u kávy. Jak jen je libo. 

Využijte sezóny a zapečte si dovnitř pár jahod, díky kterým budou sušenky krásně šťavnaté. A bílá čokoláda? Ta má sezónu celoročně. Tak hurá do toho a dobrou chuť! 

Budeme potřebovat: 

Na sušenky:

Na polevu:

1561293707_a_3009.jpg

Postup:

  • Troubu předehřejeme na 230 °C.
  • Nejdříve společně smícháme suché ingredience – mouku, vločky, proteinový prášek, erythritol, kypřící prášek a citrónovou kůru.
  • K suché směsi přidáme mléko, citrónovou šťávu, vejce a kokosový olej. 
  • Vypracujeme lepivé těsto, do kterého přimícháme pistácie a jahody nakrájené na požadované kousky. 
  • Z těsta uválíme kuličky o průměru asi 3 cm. Přesuneme je na plech vyložený pečícím papírem tak, aby mezi nimi byla alespoň 3 cm mezera. Kuličky lehce zmáčkneme lžičkou.
1561293882_a_3009.jpg
  • Sušenky pečeme asi 15 minut.
1561294058_a_3009.jpg
  • Mezi tím si připravíme polevu. Ve vodní lázni roztopíme bílou čokoládu. V ní důkladně rozmícháme sladidlo, mléko a bílou čokoládu. Hotovou polevou poléváme ještě teplé sušenky. 
1561294174_a_3009.jpg

Z receptu vzešlo 34 sušenek. Na 1 vychází:

  • 85 kcal
  • 12 g sacharidů
  • 3 g tuku
  • 2,5 g bílkovin
1561294267_a_3009.jpg
Byl ti článek užitečný?
Jo, super! Bohužel ne

Diskuze k článku