Kaše alá "cookie dough" s tajnou ingrediencí

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová
10 min.
25 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Kaše alá "cookie dough" s tajnou ingrediencí

Klasických ovesných už bylo všude dost. Tato kaše stojí na základu z cizrny! A né, že se leknete a okno zavřete! Zachovejte klid a čtěte dál.

Výhodou cizrny je její neutrální chuť a krémová konzistence. Proto na jejích základech můžete postavit výtečný sladký dezert. Cizrna je navíc skvělým zdrojem rostlinných bílkovin a komplexních sacharidů. 

My jsme ji pro tentokrát zkombinovali tak, aby chutnala jako těsto na sušenky neboli slavné americké "cookie dough". 

1 porce obsahuje 1 sklenička

  • 268 kcal
  • 28 g sacharidů
  • 10 g tuků
  • 22 g bílkovin

Na 2 porce

Postup

  1. Kaše alá "cookie dough" s tajnou ingrediencí

    Kaše alá "cookie dough" s tajnou ingrediencí

    Postup je jednoduchý. Do mixéru hodíme nejdřív jen cizrnu, kterou rozmixujeme co nejvíce dohladka. 

    Následně do mixéru přisypeme ovesné vločky, protein, skořici, vanilku, sůl... Zalijeme kefírem a mixujeme dál. 

    Výsledkem by měla být jemná krémová kaše, do které nakonec vmícháme arašídové máslo a kousky čokolády.

  2. Cookie dough kaše je skvělá i druhý a třetí den. Při uskladnění ve skleničce si ji navíc můžete vzít všude s sebou.

    Kaše alá "cookie dough" s tajnou ingrediencí

    Kaše alá "cookie dough" s tajnou ingrediencí

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
25 Líbí se mi Uložit recept