Klasických ovesných už bylo všude dost. Tato kaše stojí na základu z cizrny! A né, že se leknete a okno zavřete! Zachovejte klid a čtěte dál.
Výhodou cizrny je její neutrální chuť a krémová konzistence. Proto na jejích základech můžete postavit výtečný sladký dezert. Cizrna je navíc skvělým zdrojem rostlinných bílkovin a komplexních sacharidů.
My jsme ji pro tentokrát zkombinovali tak, aby chutnala jako těsto na sušenky neboli slavné americké "cookie dough".
1 porce obsahuje
- 268 kcal
- 28 g sacharidů
- 10 g tuků
- 22 g bílkovin
Na 2 porce
- 150 g ready to eat cizrny
- 50 g ovesných vloček
- 1 čajová lžička skořice
- 1 špetka soli
- 30 g vanilkového proteinu
- 1 čajová lžička mleté vanilky
- 200 ml kefíru
- 1 čajová lžička arašídového másla
- lámaná čokoláda
Postup
-
Postup je jednoduchý. Do mixéru hodíme nejdřív jen cizrnu, kterou rozmixujeme co nejvíce dohladka.
Následně do mixéru přisypeme ovesné vločky, protein, skořici, vanilku, sůl... Zalijeme kefírem a mixujeme dál.
Výsledkem by měla být jemná krémová kaše, do které nakonec vmícháme arašídové máslo a kousky čokolády.
-
Cookie dough kaše je skvělá i druhý a třetí den. Při uskladnění ve skleničce si ji navíc můžete vzít všude s sebou.