1 porce obsahuje
- 303 kcal
- 30,6 g sacharidů
- 14,6 g tuků
- 12,4 g bílkovin
Na 4 porce
- 80 g celozrnných sušenek
- 20 g ghee
- 250 g mraženého lesního ovoce
- 1 lžíce třtinového cukru
- voda
- 100 g ricotty
- 250 g nízkotučného tvarohu
- 125 g kysané smetany
- 20 g třtinového cukru
- 2 lžíce šťávy z citrónu
Postup
-
Nejprve si připravíme krém: jednoduše vymícháme ricottu, vaničku tvarohu a smetanu. Přidáme citronovou šťávu a osladíme. Odložíme bokem.
-
Potom si připravíme ovocnou omáčku. Mražené lesní ovoce dáme do hrnce, podlijeme trochou vody. Osladíme, zamícháme a necháme asi 10 minut pobublávat na mírném plameni, dokud nezhoustne.
-
Mezitím se pustíme do sušenkové vrstvy: dohladka pomixujeme celozrnné sušenky a důkladně je smícháme s rozpuštěným ghee máslem.
-
Dál už je to lehké jako facka: do skleniček od oříškových másel (které se vám doma určitě kupí) střídavě vrstvíme sušenky a krém. Zakončíme vrstvou ovoce a ozdobit můžeme i lístečkem máty. Necháme vychladit v lednici. Dezert chutná nejlépe druhý den, když se chutě hezky prolnou.