Dýně, dýně, dýně... no jasně, vždyť podzim je v plném proudu! Tak toho pojďme využít a dát ji kamkoli to jen jde. Dneska třeba do ovesných sušenek!
1 porce obsahuje 1 sušenka
- 143 kcal
- 21 g sacharidů
- 5,2 g tuků
- 3 g bílkovin
Na 20 porcí
- 100 g másla
- 150 g třtinového cukru
- 1 vejce
- 200 g dýňového pyré
- 200 g hladké mouky
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
- 1 čajová lžička skořice
- 150 g ovesných vloček
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
- špetka soli
Postup
-
Předehřejte troubu na 175 °C.
-
V míse smíchejte změklé máslo s cukrem, dokud nezískáte krémovou konzistenci.
-
Přidejte vejce a vanilkový extrakt a dobře promíchejte.
-
Do směsi přidávejte dýňové pyré a znovu důkladně promíchejte.
-
V jiné míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, skořici a sůl. Tuto směs postupně přidávejte do mokrých ingrediencí.
-
Jakmile je těsto hladké, přidejte ovesné vločky a míchejte, dokud nejsou rovnoměrně rozloženy v těstě.
-
Lžící nabírejte malé porce těsta a dejte je na plech vyložený pečicím papírem, s dostatečným odstupem mezi jednotlivými sušenkami, aby se nespojily.
-
Pečte v předehřáté troubě 12‑15 minut, dokud sušenky nezískají zlatavý okraj.
-
Po vytažení z trouby nechte sušenky chvíli odpočinout na plechu a poté je přeneste na mřížku k dalšímu vychlazení. Dobrou chuť!