Vosí hnízda nebo včelí úlky? Cukroví, které snad nesmí chybět na žádném vánočním stole.
Zkus letos vystoupit z davu a udělej ho jinak. Tak trochu na Grinche. Ale neboj, Vánoce ti tahle zelená matcha vosí hnízda jistojistě vylepší! Krém jsme tentokrát taky ozvláštnili a místo klasického vaječňáku použili Vilgain novinku - protein s příchutí Vaječňáku, a tak do téhle klasiky přidali o trochu víc bílkovin! A to se přeci vyplatí, no ne? Presvědč se o tom sama/sám!
1 porce obsahuje
- 88 kcal
- 8 g sacharidů
- 5 g tuků
- 2 g bílkovin
Na 25 porcí
- 100 g piškotů
- 70 g mandlové mouky
- 50 g třtinového moučkového cukru
- 60 g Vilgain grass - fed ghee
- 1 lžíce matcha prášku
- 3 lžíce mléka
- 30 g Vilgain proteinu - vaječňák
- 50 g Vilgain grass - fed ghee
- 50 g třtinového moučkového cukru
- 2 lžíce mléka
- 1 lžíce rumu
- 25 piškotů
Postup
-
Nejprve si den dopředu připrav těsto, které potřebuje odpočívat.
-
Smíchej najemno rozmixované piškoty (struktura musí připomínat mouku), mandlovou mouku, třtinový moučkový cukr, matcha prášek a roztopené přepuštěné máslo.
Přilij ještě pár lži mléka a lžíci rumu.
-
Těsto důkladně zpracuj do velké koule a zabal potravinářkou folií. Nechej odpočívat několik hodin v lednici, nejlépe přes noc.
-
Druhý den, až půjdeš připravovat vosí hnízda, těsto vytáhni z lednice.
Dalším krokem je náplň. V rendlíku si rozpusť přepuštěné máslo a vmíchej třtinový cukr. V misce stranou si rozmíchej odměrku proteinu v příchuti vaječňák se lžíci mléka. A nebo můžeš přidat klasický vaječňák.
Nechej pár minut zchladnout.
-
Mezitím si těsto rozděl na cca 25 malých kusů.
Připrav si formičku na vosí hnízda a vystel ho potravinářskou fólií. (Aby se co nejméně plýtvalo, použili jsme tu, ve které bylo zabalené těsto.)
-
Teď už přichází samotné tvoření. Těsto tlač do formičky, uprostřed udělej důlek a ten naplň náplní. Přiklop jedním piškotem a vyklop. Takto opakuj dokud ti nezbyde těsto.
TIP: jestli se ti chce, určitě si můžeš připravit svoje vlastní domácí piškoty bez cukru.
-
Uchovávej v lednici a vychutnávej.