Nadýchaný a lehoučký dezert, který pohladí tvé chuťové buňky. Jemný nádech matcha čaje dodá cheesecaku svěžest a díky kofeinu tě i nabudí. Navíc se ideálně hodí na letní odpoledne. Navrch můžeš dát to, co si zrovna utrhneš na zahradě - jahody, borůvky nebo třeba maliny. My zvolili borůvky.
1 porce obsahuje 1 kus cheesecake
- 231 kcal
- 13 g sacharidů
- 18 g tuků
- 5 g bílkovin
Na 12 porcí
- 200 g celozrnných sušenek
- 100 g ghee
- 500 g ricotty
- 250 g 30% smetany ke šlehání
- 80 g třtinového moučkového cukru
- 10 g matchy
- 2 lžíce citronové šťávy
- 40 g strouhaného kokosu
- 15 g želatiny
- 100 g borůvek
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 čajová lžička kokosového cukru
Postup
-
Nejprve si připrav korpus: sušenky rozdrť na sypkou směs (v pytlíku nebo v mixéru). Poté smíchej s rozpuštěným ghee. Spodní část dortové formy vystel pečícím papírem a zbytek ustřihni. Těsto dej péct do trouby na 10 minut na cca 175 °C. -
Mezitím si připrav krém. Zvlášť vyšlehej šlehačku do husté pěny (raději začni pomalu, ať šlehačku nepřešleháš).
Želatinu nechej rozpustit v horké vodě.
V další míse vymíchej ricottu, moučkový cukr, strouhaný kokos, citronovou šťávu, matcha čaj a rozpuštěnou želatinu, a spoj se šlehačkou.
-
Krém vlij na vychladlý korpus, přikryj fólií nebo alobalem, a dej ztuhnout do lednice nejlépe přes noc.
-
Druhý den posyp strouhaným kokosem a k servírování polij svařenými borůvkami.
Dobrou chuť!