Jak si užíváte léto a všechny jeho dary? My se z něj snažíme vytřískat maximum. Proto teď hodně běháme kolem plotny, pečeme a kuchtíme, co se dá, abychom naplno využili všechny ty barevné hrátky přírody, které osypaly naše stromy a keře.
Dnes je na menu zdravá verze malinového koláče s drobenkou. Neuvěříte, jak dobrý je, dokud ho nezkusíte taky.
1 porce obsahuje
- 204 kcal
- 20 g sacharidů
- 12 g tuků
- 4 g bílkovin
Na 20 porcí
- 120 g ovesné mouky
- 40 g tapiokového škrobu
- 30 g vanilkového proteinu
- 50 g kokosového cukru
- 1 vejce
- 100 g kokosového oleje
- 1 balení vanilkového pudingu
- 500 ml mléka
- vanilkové Flavour Drops
- 600 g malin
- kůra z 1 citrónu
- 1 šťáva z citrónu
- vanilkové Flavour Drops
- 80 g tapiokového škrobu
- 150 ml vody
- 100 g ovesných vloček
- 50 g ovesné mouky
- 80 g kokosového oleje
- 50 g kokosového cukru
Postup
-
Nejdříve smícháme ovesnou mouku, tapiokový škrob, protein a kokosový cukr. Přidáme vejce a kokosový olej. Vytvoříme těsto, které přendáme na plech vyložený pečicím papírem a rovnoměrně ho rozprostřeme od kraje ke kraji. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C po dobu 10 minut.
-
Mezitím si připravíme pudink podle návodu. Místo cukru však použijeme kapičky FlavDrops.
-
Poté se vrhneme na malinovou vrstvu. Maliny vložíme do nádoby s větším dnem a ohříváme na mírném plameni. Přidáme citrónovou šťávu i kůru a ochutíme FlavDrops. Tapiokový škrob rozmícháme ve vodě do hladké konzistence a po malých částech přiléváme k malinám. Jakmile směs zhoustne, stáhneme plamen a necháme chvíli vychladnout.
-
Drobenku připravíme smícháním ovesných vloček, ovesné mouky, kokosového cukru a kokosového oleje.
-
Na vychladlé těsto rovnoměrně rozetřeme nejdříve pudink, poté malinovou směs a nakonec posypeme drobenkou.
-
Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C zhruba 25 min. Hotový koláč necháme vychladnout a než se do něj pustíme, pečlivě ho nafotíme na Instagram. #aktinrecepty