Zdravý makový cheesecake s ovocnou polevou

Kristína Močková
Kristína Močková
85 min. 25 min. přípravy, 60 min. pečení, chlazení přes noc
120 Líbí se mi Komentáře
1
Uložit recept
Zdravý makový cheesecake s ovocnou polevou

Tenhle cheesecake je skoro jako z kavárny. Skoro. Ušetří ti totiž nějaké ty kalorie, je zdravější a přesto tak výborný. V tomto případě nám značnou část kalorií ušetří tvaroh a erythritol.

Však vyzkoušej sám/sama a nezapomeň se nám pochlubit fotkou.

1 porce obsahuje 1 kus dortu

  • 176 kcal
  • 14 g sacharidů
  • 8 g tuků
  • 12 g bílkovin

Na 12 porcí

Na základ:
Na cheesecake vrstvu
  • 4 balení polotučného tvarohu
  • 30 g máku
  • 100 g erythritolu
  • 2 vejce
  • 1 lžíce šťávy z citrónu
  • kůra z 1/2 citrónu
Zobrazit použité produkty

Postup

  1. V misce si smícháme ingredience na základ cheesecaku. Vznikne nám lepkavá hmota, se kterou se však dá pracovat, když si namočíme prsty do vody. Takto těsto natlačíme na dno formy, které jsme si vystlali pečícím papírem. Těsto dáme předpéct do vyhřáté trouby na 170 stupňů. 10 minut bude úplně stačit. Zdravý makový cheesecake s ovocnou polevou

  2. Mezitím si uděláme krém. Ve větší misce spojíme tvaroh, vajíčka, citrónovou šťávu a kůru z citrónu. Dochutíme práškovým sladidlem. Nakonec přidáme mák a promícháme. Zdravý makový cheesecake s ovocnou polevou

  3. Směs vylijeme na předpečený základ a dáme péct. Bude to trvat 50–60 minut. Po upečení by měl být povrch cheesecaku jemně do hněda a střed by se měl třást. Žádné obavy, ještě ztuhne. 

  4. Povrch můžeme ozdobit želatinovou vrstvou s ovocem. Cheesecake necháme úplně vychladnout a potom ztuhnout v ledničce. Ideálně přes noc. Zdravý makový cheesecake s ovocnou polevouZdravý makový cheesecake s ovocnou polevou

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
120 Líbí se mi Uložit recept