Tenhle cheesecake je skoro jako z kavárny. Skoro. Ušetří ti totiž nějaké ty kalorie, je zdravější a přesto tak výborný. V tomto případě nám značnou část kalorií ušetří tvaroh a erythritol.
Však vyzkoušej sám/sama a nezapomeň se nám pochlubit fotkou.
1 porce obsahuje
- 176 kcal
- 14 g sacharidů
- 8 g tuků
- 12 g bílkovin
Na 12 porcí
- 85 g ovesné mouky
- 10 g ovesných vloček
- 1 vejce
- 30 g medu
- 30 g ghee
- 4 balení polotučného tvarohu
- 30 g máku
- 100 g erythritolu
- 2 vejce
- 1 lžíce šťávy z citrónu
- kůra z 1/2 citrónu
Postup
-
V misce si smícháme ingredience na základ cheesecaku. Vznikne nám lepkavá hmota, se kterou se však dá pracovat, když si namočíme prsty do vody. Takto těsto natlačíme na dno formy, které jsme si vystlali pečícím papírem. Těsto dáme předpéct do vyhřáté trouby na 170 stupňů. 10 minut bude úplně stačit.
-
Mezitím si uděláme krém. Ve větší misce spojíme tvaroh, vajíčka, citrónovou šťávu a kůru z citrónu. Dochutíme práškovým sladidlem. Nakonec přidáme mák a promícháme.
-
Směs vylijeme na předpečený základ a dáme péct. Bude to trvat 50–60 minut. Po upečení by měl být povrch cheesecaku jemně do hněda a střed by se měl třást. Žádné obavy, ještě ztuhne.
-
Povrch můžeme ozdobit želatinovou vrstvou s ovocem. Cheesecake necháme úplně vychladnout a potom ztuhnout v ledničce. Ideálně přes noc.