I zdravý cheesecake může chutnat skvěle

I zdravý cheesecake může chutnat skvěle

Kristína Močková Kristína Močková před 4 měsíci Aktualizováno 21. 1. 2019

Tento cheesecake je skoro jako z kavárny. Skoro. Tento vám totiž ušetří kalorie a je důkazem toho, že i ve zdravější a méně kalorické variantě může být výborný. V tomto případě nám značnou část kalorií ušetří tvaroh a bezkalorické sladidlo. Však vyzkoušejte sami a nezapomeňte se podělit. Nejen o fotky, ale i o zbylé kusy cheesecaku. To šetří kalorie taky. :)

Budeme potřebovat:

1547135226_a_2175.jpg

Na základ:

Na cheesecake vrstvu:

Formu na pečení s průměrem 20 cm.

Uvedené množství vystačí na 12 kusů.

Doba přípravy: 25 minut
Čas pečení: 60 minut
Doba chlazení: ideálně přes noc

1547135299_a_2175.jpg

Postup:

  1. V misce si smícháme ingredience na základ cheesecaku. Vznikne nám lepkavá hmota, se kterou se však dá pracovat, když si namočíme prsty do vody. Takto těsto natlačíme na dno formy, které jsme si vystlali pečícím papírem. Těsto dáme předpéct do vyhřáté trouby na 170 stupňů. 10 minut bude úplně stačit. 
    1547135177_a_2175.jpg
  2. Mezitím si uděláme krém. Ve větší misce spojíme tvaroh, vajíčka, citrónovou šťávu a kůru z citrónu. Dochutíme práškovým sladidlem. Nakonec přidáme mák a promícháme. 
    1547135197_a_2175.jpg
  3. Směs vylijeme na předpečený základ a dáme péct. Bude to trvat 50-60 minut. Po upečení by měl být povrch cheesecaku jemně do hněda a střed by se měl třást. Žádné obavy, ještě ztuhne. 
  4. Povrch můžeme ozdobit želatinovou vrstvou s ovocem. Cheesecake necháme úplně vychladnout a potom ztuhnout v ledničce. Ideálně přes noc. 
    1547369535_a_2193.jpg
    1547135648_a_2175.jpg

Vaše fotky nezapomeňte označit #aktinrecepty! :)

Na 1 kus potom vychází: 

  • 176 kalorií
  • 14 g sacharidů
  • 8 g tuku
  • 12 g bílkovin
Byl ti článek užitečný?
👍 Jo, super! 🙁 Bohužel ne