Čízký dort, chézekake nebo, chcete‑li, cheesecake se vám dnes představí opět trochu jinak, tentokrát s trojitou vrstvou čokolády. Strádat by tak rozhodně neměli ani ti největší čokoholici. Dokonale vláčný tvarohový krém se sametovou vrstvou ganache na povrchu potěší každý mlsný jazyk. Tento zákusek luxusně nejen chutná, ale i vypadá.
1 porce obsahuje
- 172 kcal
- 12,3 g sacharidů
- 10 g tuků
- 8,3 g bílkovin
Na 15 porcí
- 120 g sušenek s náplní
- 20 g kokosového oleje
- 30 ml mléka
- 3 balení polotučného tvarohu
- 3 vejce
- 30 g kakaa
- 150 g hořké čokolády
- 50 g třtinového cukru
- 60 g práškového sladidla
Postup
-
V mixéru si rozmixujeme sušenky, přidáme k nim kokosový olej a podle potřeby přilijeme mléko. Směs natlačíme do plechu o rozměru 20x30 cm, který předtím vyložíme pečícím papírem. Dáme předpéct na 10 minut při 160 stupních.
-
Na cheesecake vrstvu rozmixujeme vejce s tvarohem a práškovým sladidlem/cukrem. Přidáme proseté kakao a opět promícháme.
-
Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu a po částech ji přimícháváme k tvarohu tak, aby nám nevznikly hrudky.
-
Krém vylijeme na předpečenou vrstvu a při 160 stupních pečeme 50–55 minut. Střed by se měl po upečení jemně třást jako u klasického cheesecaku.
-
Tento krok je úplně dobrovolný, ale vřele jej doporučujeme. Jmenuje se ganache a na jednu porci vám přidá jen 27 kalorií. V hrnci si ohřejeme přibližně 70 ml 30% smetany. Nevaříme ji. Horkou smetanou zalijeme 50 g najemno nasekané hořké čokolády a necháme 2 minutky odstát. Rozmícháme na hladký čokoládový krém. Tím polijeme upečený cheesecake a necháme pořádně vychladnout, ideálně přes noc.
-
Před podáváním necháme cheesecake chvíli v pokojové teplotě, aby se lépe krájel. Dejte nám pod #aktinrecepty vědět, kolik bodů z deseti mu dáváte :)