Sen každého čokoholika: Cheesecake řezy s trojitou porcí čokolády

Kristína Močková
Kristína Močková Poprvé publikováno 21. 3. 2019
Aktualizováno 4. 8. 2019
1
90 min. 30 min. přípravy, 60 min. pečení
Sen každého čokoholika: Cheesecake řezy s trojitou porcí čokolády

Čízký dort, chézekake nebo, chcete-li, cheesecake se vám dnes představí opět trochu jinak, tentokrát s trojitou vrstvou čokolády. Strádat by tak rozhodně neměli ani ti největší čokoholici. Dokonale vláčný tvarohový krém se sametovou vrstvou ganache na povrchu potěší každý mlsný jazyk. Tento zákusek luxusně nejen chutná, ale i vypadá. 

1 kousek bez ganache Jeden kousek s ganachí má: 199 kcal, 12,4 g tuku, 13,9 g sacharidů, 8,6 g bílkovin

  • 172 kcal
  • 12,3 g sacharidů
  • 10 g tuků
  • 8,3 g bílkovin

Na 15 porcí

Na sušenkovou vrstvu
Na cheesecake vrstvu

Postup

  1. Sen každého čokoholika: Cheesecake řezy s trojitou porcí čokoládyV mixéru si rozmixujeme sušenky, přidáme k nim kokosový olej a podle potřeby přilijeme mléko. Směs natlačíme do plechu o rozměru 20x30 cm, který předtím vyložíme pečícím papírem. Dáme předpéct na 10 minut při 160 stupních. Sen každého čokoholika: Cheesecake řezy s trojitou porcí čokolády

  2. Na cheesecake vrstvu rozmixujeme vejce s tvarohem a práškovým sladidlem/cukrem. Přidáme proseté kakao a opět promícháme. Sen každého čokoholika: Cheesecake řezy s trojitou porcí čokolády

  3. Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu a po částech ji přimícháváme k tvarohu tak, aby nám nevznikly hrudky.

  4. Krém vylijeme na předpečenou vrstvu a při 160 stupních pečeme 50–55 minut. Střed by se měl po upečení jemně třást jako u klasického cheesecaku. Sen každého čokoholika: Cheesecake řezy s trojitou porcí čokolády

  5. Tento krok je úplně dobrovolný, ale vřele jej doporučujeme. Jmenuje se ganache a na jednu porci vám přidá jen 27 kalorií. V hrnci si ohřejeme přibližně 70 ml 30% smetany. Nevaříme ji. Horkou smetanou zalijeme 50 g najemno nasekané hořké čokolády a necháme 2 minutky odstát. Rozmícháme na hladký čokoládový krém. Tím polijeme upečený cheesecake a necháme pořádně vychladnout, ideálně přes noc. Sen každého čokoholika: Cheesecake řezy s trojitou porcí čokolády

  6. Před podáváním necháme cheesecake chvíli v pokojové teplotě, aby se lépe krájel. Dejte nám pod #aktinrecepty vědět, kolik bodů z deseti mu dáváte :) Sen každého čokoholika: Cheesecake řezy s trojitou porcí čokoládySen každého čokoholika: Cheesecake řezy s trojitou porcí čokolády

Poděkuj autorovi
53
Aktin Whey protein
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________