Borůvkový cheesecake na plech

Šárka Červinková
Šárka Červinková
90 min.
82 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Borůvkový cheesecake na plech

Tenhle cheesecake nejen že skvěle chutná, ale na první pohled zaujme svým vzhledem díky borůvkové mozaice. Možná vypadá složitě, ale na přípravu je velice jednoduchý. Obsahuje vysoký obsah bílkovin a zdravých tuků, takže vás zasytí na dlouhou dobu. Takovou svačinkou nepohrdne ani ten nejnáročnější strávník!

1 porce

  • 346 kcal
  • 14 g sacharidů
  • 23,6 g tuků
  • 17,2 g bílkovin

Na 9 porcí

Na základ
Na sýrovou vrstvu
Na borůvkovou vrstvu

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 160 stupňů.

  2. Ovesné vločky rozmixujeme na mouku. V míse smícháme rozmixované ovesné vločky s mandlovou moukou, vajíčkem, čekankovým sirupem a rozpuštěným ghee máslem. Rukou zpracujeme těsto, které vytlačíme do vymazaného pekáče (ideální velikost pekáče 28 cm x 20 cm).

    Borůvkový cheesecake na plech

  3. Základ cheesecaku předpečeme v troubě na 10 minut.Borůvkový cheesecake na plech

  4. V míse smícháme společně všechny suroviny na sýrovou vrstvu. Tuto směs vlijeme na předpečený základ.

  5. Borůvky (mražené nebo čerstvé) osladíme erythritolem a povaříme v hrnci přibližně 5 minut, dokud se nevypaří veškerá tekutina. Nakonec přidáme pár kapek limetkové šťávy.Borůvkový cheesecake na plech

  6. Na sýrovou vrstvu naneseme lžící borůvkové bochánky, které poté špejlí spojujeme a kreslíme cik cak mozaiku.Borůvkový cheesecake na plech

  7. Cheesecake vložíme do trouby a pečeme na 180 stupňů přibližně 60 minut. Pod cheesecake vložíme do trouby pekáč s vodou. 

  8. Upečený cheesecake necháme vychladnout. Po vychladnutí cheesecake nakrájíme a podáváme.

  9. Dobrou chuť.Borůvkový cheesecake na plech

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
82 Líbí se mi Uložit recept