Tenhle cheesecake nejen že skvěle chutná, ale na první pohled zaujme svým vzhledem díky borůvkové mozaice. Možná vypadá složitě, ale na přípravu je velice jednoduchý. Obsahuje vysoký obsah bílkovin a zdravých tuků, takže vás zasytí na dlouhou dobu. Takovou svačinkou nepohrdne ani ten nejnáročnější strávník!
1 porce
- 346 kcal
- 14 g sacharidů
- 23,6 g tuků
- 17,2 g bílkovin
Na 9 porcí
- 150 g mandlové mouky
- 100 g ovesných vloček
- 50 g ghee
- 50 g čekankového sirupu
- 1 vejce
- 500 g polotučného tvarohu
- 500 g ricotty
- 100 g erythritolu
- 2 vejce
- šťáva z limetky
- vanilkový extrakt
- 150 g borůvek
- 40 g erythritolu
- šťáva z limetky
Postup
-
Troubu předehřejeme na 160 °C. -
Ovesné vločky rozmixujeme na mouku. V míse je smícháme s mandlovou moukou, vajíčkem, čekankovým sirupem a rozpuštěným ghee máslem. Rukou zpracujeme těsto, které vtlačíme do vymazaného pekáče (ideální velikost pekáče je 28 cm x 20 cm).
-
Základ cheesecaku předpečeme v troubě na 10 minut.
-
Mezitím si smícháme společně všechny suroviny na sýrovou vrstvu. Tuto směs vlijeme na předpečený základ.
-
Borůvky (mražené nebo čerstvé) osladíme erythritolem a povaříme v hrnci přibližně 5 minut, dokud se nevypaří veškerá tekutina. Nakonec přidáme pár kapek limetkové šťávy.
-
Na sýrovou vrstvu naneseme lžící borůvkové bochánky, které poté špejlí pospojujeme a nakreslíme cik cak mozaiku.
-
Cheesecake vložíme do trouby a pečeme na 180 °C přibližně 60 minut. Pod plech vložíme do trouby pekáč s vodou.
-
Upečený cheesecake necháme vychladnout. Po vychladnutí nakrájíme a podáváme.
-
Dobrou chuť. :)