Borůvkovo-citronová buchta

Šárka Červinková
Šárka Červinková
50 min.
32 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Borůvkovo-citronová buchta

Sezóna borůvek vrcholí a proto je správný čas upéct si z nich něco dobrého. My tentokrát vsadili na kombinaci borůvek a citrónu a vznikl z toho osvěžující letní dezert, který vás nadchne stejně jako nás! :)

1 porce obsahuje 1 kus buchty

  • 160 kcal
  • 18 g sacharidů
  • 5 g tuků
  • 8,6 g bílkovin

Na 12 porcí

Těsto
Krém
  • 500 g nízkotučného tvarohu
  • 3 čajové lžičky Sladiče
  • citrónová kůra

Postup

  1. Borůvkovo-citronová buchta

  2. Oddělíme bílky od žloutků. V jedné míse ušleháme bílky do pevné pěny. V druhé míse ušleháme žloutky s třtinovým cukrem.

  3. K vyšlehaným žloutkům s cukrem přidáme kokosový olej a vlažnou vodu a společně opět vyšleháme.

  4. Ke žloutkové směsi přidáme špaldovou mouku, prášek do pečiva a mletou vanilku. Zamícháme. Nakonec přidáme vyšlehané bílky a umícháme hladké těsto. Do těsta přimícháme borůvky.

  5. Pekáč vymažeme olejem a vlijeme do něj těsto. Buchtu pečeme ve vyhřáté troubě na 175 stupňů cca 35 minut. Upečenou buchtu necháme vychladit.

  6. Na krém vyšleháme společně tvaroh se sladičem a  citrónovou kůrou. Vychladlou buchtu potřeme tvarohovým krémem.Borůvkovo-citronová buchta

  7. Nakonec můžeme buchtu ozdobit borůvkami, lístky máty a kousky citronu.

    Dobrou chuť.

    Borůvkovo-citronová buchtaBorůvkovo-citronová buchta

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
32 Líbí se mi Uložit recept