Sezóna borůvek vrcholí a proto je správný čas upéct si z nich něco dobrého. My tentokrát vsadili na kombinaci borůvek a citrónu a vznikl z toho osvěžující letní dezert, který vás nadchne stejně jako nás! :)
1 porce obsahuje 1 kus buchty
- 160 kcal
- 18 g sacharidů
- 5 g tuků
- 8,6 g bílkovin
Na 12 porcí
- 3 vejce
- 100 g třtinového cukru
- 8 lžic kokosového oleje
- 10 lžic vody
- 150 g špaldové mouky
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
- 1/2 čajové lžičky mleté vanilky
- 200 g borůvek
- 500 g nízkotučného tvarohu
- 3 čajové lžičky Sladiče
- citrónová kůra
Postup
-
-
Oddělíme bílky od žloutků. V jedné míse ušleháme bílky do pevné pěny. V druhé míse ušleháme žloutky s třtinovým cukrem.
-
K vyšlehaným žloutkům s cukrem přidáme kokosový olej a vlažnou vodu a společně opět vyšleháme.
-
Ke žloutkové směsi přidáme špaldovou mouku, prášek do pečiva a mletou vanilku. Zamícháme. Nakonec přidáme vyšlehané bílky a umícháme hladké těsto. Do těsta přimícháme borůvky.
-
Pekáč vymažeme olejem a vlijeme do něj těsto. Buchtu pečeme ve vyhřáté troubě na 175 stupňů cca 35 minut. Upečenou buchtu necháme vychladit.
-
Na krém vyšleháme společně tvaroh se sladičem a citrónovou kůrou. Vychladlou buchtu potřeme tvarohovým krémem.
-
Nakonec můžeme buchtu ozdobit borůvkami, lístky máty a kousky citronu.
Dobrou chuť.