Léto, borůvky všude, lehké vychlazené dezerty z jednoho pekáče, co nezaberou hodiny v kuchyni... Pohoda, co? Tak si tuhle pohodu zpříjemněte naší verzí svěžího tiramisu s borůvkami, které se bude hodit jen tak ke kávě i na rodinnou oslavu. 🫐
1 porce obsahuje
- 547 kcal
- 52 g sacharidů
- 28 g tuků
- 13 g bílkovin
Na 8 porcí
- 300 g dlouhých piškotů
- 500 ml mléka
- 4 žloutky
- 100 g třtinového cukru
- 250 g mascarpone
- 120 g polotučného tvarohu
- 200 ml 30% smetany ke šlehání
- vanilkový lusk
- 200 g borůvkového jamu bez přidaného cukru
- 200 g borůvek
Postup
-
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. -
Ke žloutkům přimícháme mascarpone a tvaroh.
-
Šlehačku vyšleháme a smícháme se zbytkem krému.
-
Odkrojíme 1/3 vanilkového lusku, kterou rozkrojíme podél. Z vnitřku lusku vyškrábneme zrníčka vanilky a přidáme je do krému.
-
Mléko ohřejeme na plotně.
-
Piškoty jednotlivě namočíme v mléce a vyskládáme na dno pekáčku.
-
Pomažeme borůvkovým džemem a přidáme 1/2 krému.
-
Tiramisu proložíme další vrstvou piškotů, džemu a nakonec krému.
-
Vršek ozdobíme borůvkami a dáme odležet do lednice alespoň na 3 hodiny.
-
A můžeme podávat, tak dobrou chuť!