Není nad klasické poctivé tiramisu, ale někdy se hodí rychlejší a zdravější recept, který chuť na tiramisu rozhodně ukojí. Tahle ovesná verze na plech si místo v tvých dezertových oblíbencích rozhodně najde. Tak se pojď kouknout, jak na ni.
1 porce obsahuje
- 198 kcal
- 21 g sacharidů
- 5 g tuků
- 15 g bílkovin
Na 8 porcí
- 100 g Vilgain ovesných vloček
- 100 g bezlepkových minutových vloček
- 150 g mléka
- 7 g čerstvě pražené Vilgain kávy - Peru
- 150 ml vody
- 1 vejce
- 50 g čekankového sirupu
- 6 vanilkových stevia drops
- 1 lžíce řepkového oleje
- 35 g proteinu na pečení
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
- 250 g polotučného tvarohu
- 250 g nízkotučného tvarohu
- 6 vanilkových stevia drops
- 1 špetka kakaa
Postup
-
Nejprve si upeč korpus.
Do velké mísy hoď klasické jumbo ovesné vločky a bezlepkové vločky. Mléko ohřej v mikrovlnce a udělej kávu. Vločky zalij horkým mlékem i kávou a zamíchej.
-
Do mísy také přidej protein na pečení, vejce, čekankový sirup, kypřící prášek, řepkový olej a vanilkové stevia drops. Zamíchej a vlij do zapékací formy. Peč na 180 °C cca 25 minut, dokud nebude těsto na povrchu zlatavé.
-
Mezitím, než se ti upeče korpus, si vyšlehej krém. Stačí ti v míse smíchat 2 tvarohy ve vaničce a pár vanilkových stevia drops.
-
Po upečení korpusu nechej chvíli vychladnout a poté potři krémem, posypej kakaem a nechej nejlépe do druhého dne v lednici.
-
Pak už jen vychutnávej.