Tak tenhle recept je ideální pro ty, kteří hledají jednoduché, ale chutné jídlo pro celou rodinu. Marinované kousky masa a zeleniny na špejli zapečené společně s brambory v jednom pekáči jsou jasná volba. Tak se do toho rovnou pojďme pustit!
1 porce obsahuje
- 416 kcal
- 16,5 g sacharidů
- 30 g tuků
- 19 g bílkovin
Na 4 porce
- 600 g vepřového masa
- 4 brambory
- 1 cibule
- 3 papriky
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 čajová lžička soli
- 1/2 čajové lžičky pepře
- 1 čajová lžička mleté papriky
- 2 stroužky česneku
Postup
-
Maso nakrájejte na kousky velikosti asi 3 cm. Očistěte papriky a nakrájejte je na kousky podobné velikosti. Cibuli oloupejte a nakrájejte na osminky. Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
-
Připravte marinádu z oleje, soli, pepře, mleté papriky a prolisovaného česneku. Míchejte, dokud se sůl nerozpustí.
-
Maso a zeleninu smíchejte s marinádou a nechte odpočívat minimálně 30 minut, ideálně ale přes noc v lednici.
-
Předehřejte troubu na 200 °C. Mezitím navlékněte na špejle střídavě maso, zeleninu a cibuli.
-
Na plech vyložený pečicím papírem rozložte brambory a ražniči. Všechno pokapejte zbytkem marinády.
-
Pečte v předehřáté troubě asi 40 minut, nebo dokud nejsou brambory měkké a maso je upečené. Během pečení ražniči jednou otočte.
-
Hotové ražniči podávejte s brambory přímo z trouby. Tak dobrou chuť!