Inspirace na zdravé obědy či večeře není nikdy dost. No nemáme pravdu?
Nechejte se inspirovat sezónností a #aktinrecepty. Tentokrát jsme zabrousili do záhonku s cuketami a připravili z nich lehké, barevné a výživné lodičky. Ideální taky jako jídlo do krabičky!
1 porce obsahuje
- 432 kcal
- 46 g sacharidů
- 12 g tuků
- 35 g bílkovin
Na 1 porci
- 1 cuketa
- 1/2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 120 g cherry rajčat
- 50 g quinoi
- 100 g krůtího trhaného masa
- 1/2 citronové šťávy
- 20 g mozzarelly
- sůl
- pepř
- bylinky
Postup
-
Troubu předehřejeme na 180 °C.
-
Uvaříme si quinou.
-
Cuketu podélně rozřízneme a pomocí lžičky z ní opatrně vydlabeme dužinu, kterou následně nakrájíme na malé kostičky a dáme bokem.
Rajčata nakrájíme na poloviny.
-
Česnek a cibuli nakrájíme nadrobno a smažíme na troše olivového oleje. Jakmile začnou lehce zlátnout, přihodíme do pánve dužinu z cukety a rajčata. Restujeme dál asi 3‑5 minut, aby zelenina změkla a opekla se.
-
Nakonec do pánve přihodíme uvařenou quinou a Vilgain krůtí maso. Dochutíme citrónovou šťávou, solí, pepřem a bylinkami.
-
Připravenou směsí plníme vydlabané cukety, posypeme natrhanou mozzarellou a pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem v předehřáté troubě po dobu 15‑20 minut.
-
Cuketové lodičky by na konci pečení měly být hezky měkké a mozzarella opečená hezky dozlatova.
-
Dobrou chuť!