Cuketová sezóna je něco, na co jsme všichni dlouho čekali, občas už ale může docházet inspirace, co z toho všeho množství nakonec připravovat... No tak tyhle cuketové halušky jsou něco pro vás! Jednoduchý recept, který oživí zlatou slovenskou klasiku a perfektně vyživí tělo! 💪🏻
1 porce obsahuje
- 522,7 kcal
- 60,5 g sacharidů
- 18,7 g tuků
- 27 g bílkovin
Na 4 porce
- 300 g hrubé mouky
- 2 cukety
- 2 vejce
- 1 čajová lžička soli
- 150 ml mléka
- 250 g brynzy
- 40 g slaniny
Postup
-
V misce smíchejte mouku, vejce a sůl. Přidejte nastrouhanou cuketu a postupně přilévejte mléko, dokud nedostanete husté těsto.
-
V hrnci přiveďte dostatek osolené vody k varu. Pomocí speciálního struhadla na halušky nebo malé děrované naběračky vytvářejte malé kousky těsta a vkládejte je do vroucí vody. Vařte 3‑5 minut, než halušky vyplavou na hladinu.
-
Přeceděné halušky přidejte do mísy s brynzou a promíchejte, aby se dobře obalily. Přidejte trochu osmažené slaniny a podávejte.
Tak dobrou chuť!