Italská cuketová polévka je lehký a zdravý recept, který tělo dokonale vyživí a je ideální nejen jako rychlá večeře nebo předkrm. Její příprava je extra jednoduchá a pokud už nevíte, kam dát všechnu tu cuketu ze zahrady nebo od sousedů, polévka je skvělá volba. Cuketa jí dodá typickou jemnost doplněnou o chuť použitého koření. 🥒🍲
1 porce obsahuje
- 115 kcal
- 5 g sacharidů
- 8 g tuků
- 3 g bílkovin
Na 4 porce
- 2 cukety
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 l Vilgain zeleninového vývaru
- 50 g parmazánu
- sůl
- pepř
- čerstvé bylinky
Postup
-
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Cukety omyjeme a nakrájíme na kostičky.
-
Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme cibuli s česnekem. Přidáme nakrájené cukety a restujeme dalších 5 minut.
-
Přilijeme zeleninový vývar a necháme vařit cca 20 minut.
-
Jakmile jsou cukety měkké, polévku rozmixujeme ponorným mixérem dohladka.
-
Přidáme nastrouhaný parmazán, sůl a pepř podle chuti a promícháme, dokud se sýr nerozpustí.
-
Polévku podáváme ozdobenou čerstvými bylinkami. Dobrou chuť!