Rychlý, jednoduchý a sytý ramen

Kristína Močková
Kristína Močková před 4 měsíci
2
Rychlý, jednoduchý a sytý ramen

Přípravou a vařením tradičního ramenu strávíte v kuchyni několik hodin. A co si budeme nalhávat, komu by se do toho chtělo. Práci jsme si proto ulehčili hned v několika bodech. Výsledkem je i tak výborná, sytá polévka na styl ramenu.   

Budeme potřebovat: 

1564569745_a_3187.jpg
  • 5–7 g sušených shitake hub, které si dopředu naložíme ve vodě
  • přibližně 160 g kuřecího masa opečeného na pánvi (použili jsme vykostěná kuřecí stehna) 
  • 25 g sójové omáčky
  • lžička cukru
  • 2 stroužky česneku (překrojené), 3 plátky zázvoru
  • 500 ml vody s kuřecím vývarem (použili jsme kupovaný)
  • 200 g ramen nudlí (použili jsme předvařené)
  • 2 vajíčka uvařená naměkko (6–7 minut)
  • koriandr, jarní cibulku, ředkvičku, sezam na ozdobení

Doba přípravy: 30–40 minut
Ingredience jsou na 2 porce.

Postup:

  1. Do hrnce s přibližně půl litrem vody přidáme česnek, zázvor, sójovku a cukr. Povaříme několik minut. Přidáme tekutý kupovaný bujón a ochutnáme. Pokud se nám bude vývar zdát nevýrazný, přidáme ještě trochu sójovky. Do vývaru můžeme také přidat koření (stačí na špičku nože) – sušený zázvor, česnek, mletý kmín a skořici. Z vývaru nakonec vytáhneme česnek i zázvor.  
    1564569792_a_3187.jpg
  2. Ramen nudle si uvaříme podle návodu. Rovnoměrně rozdělíme do dvou misek, přidáme maso, houby nakrájené na plátky a rozkrojené vajíčko. Ozdobíme cibulkou, ředkvičkou, koriandrem a sezamem. Ihned podáváme. 
    1564569709_a_3187.jpg

Nezapomeňte se s námi podělit o vaše výtvor! Rádi si je prohlédneme pod #aktinrecepty. 

1 porce má:

  • 390 kcal
  • 13 g tuku
  • 37 g sacharidů 
  • 28 g bílkovin
  • Další skvělé náměty, nápady a tipy na sladké, slané, zdravé a chuťově vyladěné dobroty najdete pod odkazem na vyladěné recepty z Aktin kuchyně.
Poděkuj autorovi
13 lidí již poděkovalo

Diskuze k článku