Rychlý, jednoduchý a sytý ramen

Kristína Močková
Kristína Močková před 7 měsíci
2
40 min.
Rychlý, jednoduchý a sytý ramen

Přípravou a vařením tradičního ramenu strávíte v kuchyni několik hodin. A co si budeme nalhávat, komu by se do toho chtělo. Práci jsme si proto ulehčili hned v několika bodech. Výsledkem je i tak výborná, sytá polévka na styl ramenu.   

1 porce obsahuje

  • 390 kcal
  • 37 g sacharidů
  • 13 g tuků
  • 28 g bílkovin

Na 2 porce

  • 7 g shitake hub
  • 160 g kuřecího masa
  • 25 g sójové omáčky
  • 1 čajová lžička třtinového cukru
  • 2 stroužky česneku
  • 3 plátky zázvoru
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 200 g ramen nudlí
  • 2 vejce
  • koriandr
  • jarní cibulka
  • ředkvička
  • sezam

Postup

  1. Do hrnce s přibližně půl litrem vody přidáme česnek, zázvor, sójovku a cukr. Povaříme několik minut. Přidáme tekutý kupovaný bujón a ochutnáme. Pokud se nám bude vývar zdát nevýrazný, přidáme ještě trochu sójovky. Do vývaru můžeme také přidat koření (stačí na špičku nože) – sušený zázvor, česnek, mletý kmín a skořici. Z vývaru nakonec vytáhneme česnek i zázvor.  

  2. Ramen nudle si uvaříme podle návodu. Rovnoměrně rozdělíme do dvou misek, přidáme orestované maso, houby nakrájené na plátky a rozkrojené vajíčko (které jsme si předtím uvařili naměkko). Ozdobíme cibulkou, ředkvičkou, koriandrem a sezamem. Ihned podáváme. 

  3. Nezapomeňte se s námi podělit o vaše výtvor! Rádi si je prohlédneme pod #aktinrecepty. 

Poděkuj autorovi
13 lidí již poděkovalo
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________

Diskuze k receptu