Je libo trocha Japonska? Tahle polévka se vám bude hodit kdykoli, ale ve chvíli, kdy se vrátíte domů a budete potřebovat trochu zahřát, oceníte jí nejvíc!
Tak si pojďme ukázat, jak na ni. :)
1 porce obsahuje
- 245 kcal
- 24 g sacharidů
- 19 g tuků
- 18 g bílkovin
Na 2 porce
- 100 g tofu
- 50 g nori řasy
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rýžového octa
- 1 lžíce třtinového cukru
- 1/2 lžíce soli
- 1 lžíce miso pasty
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 l vody
- 1 stroužek česneku
- 1/2 cibule
- 1 mrkev
- koriandr
- sezam
Postup
-
Tofu, česnek a cibuli nakrájejte na drobné kousky a mrkev nakrájejte na plátky.
-
V hrnci rozehřejte olivový a sezamový olej, přidejte česnek, cibuli a mrkev a osmahněte. Přilijte vodu, natrhejte řasu, přidejte sójovou omáčku, rýžový ocet, cukr a sůl a nechte vařit asi 15 minut na středním ohni.
-
Přidejte nakrájené tofu a vařte dalších 5 minut. Poté důkladně vmíchejte mimo pastu.
-
Vařte ještě další 5 minut, dokud se miso pasta úplně nerozpustí.
-
Hotovou miso polévku podávejte s koriandrem a sezamovými semínky. Dobrou chuť!