Japonská miso polévka s tofu

Aktin
Aktin Redakce
40 min.
4 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Japonská miso polévka s tofu
ilustrační foto, zdroj: thespruceeats.com

Je libo trocha Japonska? Tahle polévka se vám bude hodit kdykoli, ale ve chvíli, kdy se vrátíte domů a budete potřebovat trochu zahřát, oceníte jí nejvíc!

Tak si pojďme ukázat, jak na ni. :)

1 porce obsahuje 1 miska polévky

  • 245 kcal
  • 24 g sacharidů
  • 19 g tuků
  • 18 g bílkovin

Na 2 porce

Zobrazit použité produkty

Postup

  1. Tofu, česnek a cibuli nakrájejte na drobné kousky a mrkev nakrájejte na plátky.

  2. V hrnci rozehřejte olivový a sezamový olej, přidejte česnek, cibuli a mrkev a osmahněte. Přilijte vodu, natrhejte řasu, přidejte sójovou omáčku, rýžový ocet, cukr a sůl a nechte vařit asi 15 minut na středním ohni.

  3. Přidejte nakrájené tofu a vařte dalších 5 minut. Poté důkladně vmíchejte mimo pastu.

  4. Vařte ještě další 5 minut, dokud se miso pasta úplně nerozpustí.

  5. Hotovou miso polévku podávejte s koriandrem a sezamovými semínky. Dobrou chuť!

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
4 Líbí se mi Uložit recept