Rajčatovo-cirznové kari s tofu a rýží

Kristína Močková
Kristína Močková před 2 lety Poprvé publikováno 19. 6. 2020
Aktualizováno 28. 11. 2020
1
35 min.
Uložit recept
Rajčatovo-cirznové kari s tofu a rýží

Extrémně chutné, extrémně rychlé a nutričně vyvážené. Přesně takové je toto kari bez masa. Nenechte se odradit množstvím surovin, pravděpodobně je máte už všechny doma. Za půl hodiny můžete mít na stole skvělý oběd nebo večeři. 

1 porce obsahuje 1 porce kari

  • 454 kcal
  • 56 g sacharidů
  • 13 g tuků
  • 22 g bílkovin

Na 2 porce

Kari:
  • 7 g olivového oleje
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • koriandr
  • 1/2 čajové lžičky mletého zázvoru
  • 1 čajová lžička kurkumy
  • 2,5 čajové lžičky kari koření
  • sůl
  • 250 g cherry rajčat
  • 1 balení cizrny z konzervy
  • 1 bujón
  • 1 balení tofu
Příloha:

Postup

  1. Rajčatovo-cirznové kari s tofu a rýžíNejprve si dáme vařit rýži. Ke kari se hodí jasmínová nebo basmati, pokud ale máte nějakou jinou, vůbec to nevadí. 

  2. Rajčatovo-cirznové kari s tofu a rýžíRozpálíme si větší pánev s olejem, osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, stonky z koriandru, přidáme koření, česnek a krátce orestujeme. Dále přidáme překrojená rajčata, nadrobno nakrájené tofu (použili jsme marinované), propláchnutou cizrnu a celé to zalijeme 200 ml vývaru (zeleninový bujón zalitý vařící vodou bude také stačit). 

  3. Povaříme několik minut, dochutíme solí, trochou citronové šťávy a špetkou černého koření. Podáváme s rýží a čerstvým koriandrem. Kari je skvělé i druhý den, takže je toto jídlo velmi vhodné i na meal prep. Věříme, že bude chutnat :)Rajčatovo-cirznové kari s tofu a rýží

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
72 Líbí se mi Uložit recept