Extrémně chutné, extrémně rychlé a nutričně vyvážené. Přesně takové je toto kari bez masa. Nenechte se odradit množstvím surovin, pravděpodobně je máte už všechny doma. Za půl hodiny můžete mít na stole skvělý oběd nebo večeři.
1 porce obsahuje
- 454 kcal
- 56 g sacharidů
- 13 g tuků
- 22 g bílkovin
Na 2 porce
- 7 g olivového oleje
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- koriandr
- 1/2 čajové lžičky mletého zázvoru
- 1 čajová lžička kurkumy
- 2,5 čajové lžičky kari koření
- sůl
- 250 g cherry rajčat
- 1 balení cizrny z konzervy
- 1 bujón
- 1 balení tofu
- 80 g jasmínové rýže
- sůl
Postup
-
Nejprve si dáme vařit rýži. Ke kari se hodí jasmínová nebo basmati, pokud ale máte nějakou jinou, vůbec to nevadí.
-
Rozpálíme si větší pánev s olejem, osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, stonky z koriandru, přidáme koření, česnek a krátce orestujeme. Dále přidáme překrojená rajčata, nadrobno nakrájené tofu (použili jsme marinované), propláchnutou cizrnu a celé to zalijeme 200 ml vývaru (zeleninový bujón zalitý vařící vodou bude také stačit).
-
Povaříme několik minut, dochutíme solí, trochou citronové šťávy a špetkou černého koření. Podáváme s rýží a čerstvým koriandrem. Kari je skvělé i druhý den, takže je toto jídlo velmi vhodné i na meal prep. Věříme, že bude chutnat :)